Šport
27 ogledov

Pistorius na protezah v polfinale

oscar pistorius sp daegu
1/17
EPA
Južnoafričan Oscar Pistorius, prvi športnik invalid, ki je med zdravimi nastopil doslej na SP, je v kvalifikacijah teka na 400 metrov v južnokorejskem Daeguju v svoji skupini dosegel tretje mesto in se zavihtel v polfinale. Čas: 45,39.

V kvalifikacijah teka na 400 metrov se je v zgodovino vpisal Južnoafričan Oscar Pistorius, prvi športnik invalid, ki je med zdravimi nastopil doslej na SP. V kvalifikacijah je 24-letni štirikratni paraolimpijski zmagovalec z umetnimi protezami na obeh nogah dosegel 14. čas, bil tretji v svoji skupini in se s 45,39 uvrstil v polfinale.

Američan LaShawn Merritt je dosegel najboljši čas sezone na svetu (44,35); olimpijski zmagovalec in branilec naslova je bil zaradi zlorabe anabolnega steroida pozitiven na dopinški kontroli in je julija odslužil enaindvajsetmesečno prepoved nastopanja.

Ryan Brathwaite iz Barbadosa, branilec naslova na 110 m ovire, je po pričakovanju izpadel že v kvalifikacijah, saj je povsem izven forme. Zato pa si je nadaljevanje tekmovanja v polfinalu na visokih ovirah brez težav zagotovila velika trojica: nekdanji svetovni rekorder Kitajec Liu Xiang je bil drugi v prvem kolu (13,20), Američan David Oliver, lastnik najboljšega časa sezone, tretji (13,27), olimpijski zmagovalec Dayron Robles iz Kube, tudi svetovni rekorder, pa sedmi (13,42). Najhitrejši je bil Jason Richardson (13,19).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.