Šport
142 ogledov

Tina Šutej 10 cm od finala

tina šutej daegu sp atletika Reuters
Edini slovenski nedeljski nastop na svetovnem atletskem prvenstvu v Daeguju je opravila skakalka s palico Tina Šutej, ki pa se ni uvrstila v finale.

Tina Šutej (Mass) je v kvalifikacijah drugega dne 13. svetovnega atletskega prvenstva v južnokorejskem Daeguju v skoku s palico zasedla 21. mesto in se s 4,40 metra ni uvrstila v finale, ki bo v torek, 30. avgusta. Za to bi morala slovenska rekorderka v prvem poskusu preskočiti 4,50 m.

"Zelo sem si želela priti v finale, vendar mi ni uspelo. Zadovoljna sem bila z ogrevanjem in tudi začetnimi višinami, na 4,40 in 4,50 pa se mi je zalomilo. Nisem stabilna v zaletu, vsak skok je drugačen in zato sem imela težave pri izbiri palice. Zato velikokrat izbiram palice in na njih nastavljam različne globine," je bila razočarana Šutejeva. Na 4,10 in 4,25 m je bila uspešna prvič, ko pa je bilo videti, da bo tako tudi nadaljevala, pa je letvico na 4,40 zmogla v drugem poskusu, na 4,50 pa je bila trikrat neuspešna.

"Ni odločal neuspešen prvi skok na tekmi. To me ni zmedlo in nisem imela občutka, da ne bi zmogla preskočiti višine. Žal pa v zaletu nisem konstantna in mi to povzroča težave," je dodala 22-letna slovenska rekorderka in nekdanja mladinska svetovna podprvakinja, ki je bila zelo razočarana, ker sicer izvrstne sezone ni kronala z uvrstitvijo v finale na največji tekmi leta. Lani se je prvič uvrstila v finale članske konkurence na veliki tekmi in bila na evropskem prvenstvu v Barceloni deseta (4,35 m).

"Očitno ima težave s prilagajanjem na nove palice in tega še ni storila tako, da bi bila stabilna in uspešna na višjih višinah. Imela je dobro hitrost in tudi palico je dobro vbodla, ni pa imela zamaha in delovanja navzgor zaradi neusklajenega gibanja s palico. Imeli smo še malo smole, ker je bilo skakališče tako obrnjeno, da trenerji nismo videli mesta odriva. Zato smo to merili po občutkih. Priložnost za finale je bila enkratna, pogoji so bili namreč zelo dobri," je pojasnil njen trener Slavko Černe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.