Šport
24 ogledov

Pittsburgh čaka Jagra

Jaromir Jagr bo eden največjih čeških zvezdnikov, ki bodo nastopili na olimpijsk Žurnal24 main
Tri hokejska moštva nestrpno čakajo odločitev češkega veterana Jaromirja Jagra, v katero moštvo lige NHL se bo vrnil. Zanj so zagreti v Pittsburghu, Detroitu in Montrealu.

Pittsburgh Penguins, Detroit Red Wings in Montreal Canadiens še naprej čakajo na odločitev češkega hokejskega zvezdnika Jaromirja Jagra o vrnitvi v ligo NHL.

Jagr, ki je blestel na letošnjem svetovnem prvenstvu v dresu Češke, ima na mizi enoletno ponudbo omenjene trojice, pa molči že od srede. Prav tako njegov agent in nekdanji hokejist Petr Svoboda, ki se je nazadnje novinarjem v Detroitu javil v sredo in dejal, da je na poti v ZDA, kasneje pa ni vedel, kje je.

Najbolj zagreti so v Pittsburghu, ki so Jagra leta 1990 kot petega izbrali na naboru, navijači Penguinsov pa si želijo, da bi zvezdnik kariero končal v dresu njihovega kluba. Jagr je zadnje tri sezone prebil v Rusiji, prej pa je kar 17 let nosil drese NHL klubov. Če se bo vrnil v NHL, bo s 1.599 točkami najučinkovitejši aktivni hokejist. Kar petkrat je bil do leta 1999 v dresu Pittsburgha najboljši strelec lige, preden je leta 2001 želel zapustiti klub. V sezoni 1991/92 je s Pittsburghom osvojil Stanleyjev pokal in bil z 20 leti najmlajši igralec v zgodovini lige NHL, ki je zabil gol v finalu. Kasneje je branil barve Washington Capitals in New York Rangers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.