Šport
25 ogledov

V NHL dvignili 'salary cap'

NHL All-Star vikend Reuters
Medtem ko se v NBA in NFL še naprej kregajo glede nove kolektivne pogodbe in obema ligama grozi lockout, so v NHL dvignili zgornjo mejo 'salary capa' (omejitve proračuna).

Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL je že peto leto zapored dvignilo zgornjo mejo zaslužkov v ligi. Od sezone 2005/2006, ko so omejitev prvič predstavili, se je meja vseskozi dvigala. Letos se je dvignila za 4,9 milijona ameriških dolarjev na 64,3 milijona, kolikor lahko posamezna ekipa nameni za plačila igralcem. Vseh 30 klubov v ligi mora za plače nameniti najmanj 48,3 milijona dolarjev, kar je za 9,3 milijona več od sprva določene zgornje meje, ki je pred šestimi leti znašala 39 milijonov.

Omenjeni ukrep je sledil po stavki v ligi, ki je trajala eno leto, do nje pa je prišlo, ker se hokejisti niso strinjali z omejevanjem plač. Zgornja meja je postavljena glede na odstotke prihodkov minule sezone. Skok za 4,9 milijona dolarjev je najvišji po rekordnem skoku v višini 6,4 milijona v sezoni 2008/09. Omejitev je v minulih dveh sezonah rasla po 2,7 milijona dolarjev na leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.