Šport
7157 ogledov

Zmago Velenjčanov zaznamoval velik incident navijačev

Domen Tajnik Profimedia
Rokometaši Gorenja so na povratni tekmi osmine finala evropskega pokala premagali ciprsko ekipo Sabbianco Anorthosis Famagusta s 27:21 (13:11) in se uvrstili v četrtfinale.

Velenjčani, ki so v prejšnjem krogu izločili srbski Partizan, so v svoji Rdeči dvorani potrdili preboj med najboljših osem v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju na evropskih tleh. Potem ko so si na prvi tekmi priigrali lepih pet golov prednosti, so izbranci Zorana Jovičića doma v drugem polčasu dokončno zlomili odpor tekmeca.

Dvoboj slovenske in ciprske ekipe ni minil ob mirnem dogajanju, po dobrih osmih minutah so prekinili tekmo, ker so neznanci v dvorano vrgli dimno bombo, tako da so morali objekt prezračiti.

Po prisilnem premoru sta ekipi kazali dokaj izenačeno predstavo, je pa Gorenje v 21. minuti prek Domna Tajnika le prišlo prvič na tekmi do treh golov prednosti (9:6). Na glavni odmor pa je Gorenje neslo dva gola prednosti oziroma skupaj zanesljivih sedem.

Tajnik je v 34. minuti spet poskrbel za najvišjo prednost domačih (16:12), ko pa je Kenan Pajt v 45. minuti zadel za 21:16, je bil udeleženec četrtfinala praktično znan. Tajnik je zatem z zaporednima goloma še povečal prednost na 23:16, zaključek tekme je bil tako zgolj formalnost. Največja razlika je znašala osem golov.

Pri domačih je bil s petimi goli najuspešnejši Tajnik, pri gostih pa sta Slovenca Domen Sikošek Pelko in Jaka Špiljak zbrala štiri oziroma tri gole.

"Tekma je bila zelo napeta že od samega začetka, tudi zaradi incidenta njihovih navijačev. Vedeli smo, da bomo kljub izenačenim uvodnim minutam naredili razliko, saj se oni z nami težko kondicijsko kosajo. Mi smo iz minute v minuto stopnjevali ritem, veliko rotirali ter s hitrimi in lahkimi zadetki tekmo končali po naših željah," je dejal domači vratar Matevž Skok.

Njegov soigralec Nejc Hriberšek pa je dodal: "Danes smo odigrali odlično. Vseh šestdeset minut smo bili zbrani tako v obrambi kot v napadu in zasluženo napredovali med najboljših osem ekip. Hvaležen sem trenerju za minutažo in zelo vesel svojega prvega evropskega zadetka."

Komentarjev 6
  • robi2107 08:41 19.februar 2023.

    A to je to? Ena dimna bomba. Velik incident? Pa ig. K., ti si idiot. Jebo te clickbait. Kaj bi potem napisal, če bi prišlo do masovnega pretepa? Ogromen incident? Orjaški? Pejt v q****.

  • ginko 08:14 19.februar 2023.

    Domača in šolska (ne)vzgoja mlade golazni. Sicer pa sedaj v "svobodi" je vse dovoljeno - po predsednici DZ Urški, tudi zaplinjanje.

  • Avatar NickMason
    NickMason 07:01 19.februar 2023.

    Nekateri ljudje gredo na tekmo zgolj ,da nekaj ušpičijo,je pa čisto brez veze,lahko bi ga med sabo v red spravili.

Sorodne novice