Šport
18 ogledov

Po tej sezoni načrtuje premor

team to aMaze Saša Despot
Tina Maze kondicijsko zelo dobro pripravljena pričakuje novo sezono svetovnega pokala, ki se bo čez dva tedna začela z veleslalomsko premiero v Söldnu.

Slovenska šampionka je v intervjuju za spletni portal Sportal razkrila, da po koncu tekmovalne sezone načrtuje premor, ki pa še ne bo pomenil zanesljivega konca kariere.

team to aMaze | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Enaintridesetletna Črnjanka se je v pogovoru za Sportal dotaknila tudi konca tekmovalne poti. Na vprašanje, ali sanja o poletju, ki bo minilo v znamenju popolne sproščenosti in ne bo vključevalo priganjanja njenega partnerja in trenerja Andree Massija s štoparico v roki, je odgovorila: "Seveda! Komaj čakam. Vidim se, kako celotno poletje preživim ob morju, iščem sončne žarke in neizmerno uživam. O tem poletju sanjam že celotno smučarsko kariero. Kot aktivna tekmovalka sem sprejela dejstvo, da je moje življenje drugačno. Sprva je bilo težko. Zdaj s tem nimam težav. Vem pa, da se bliža tudi takšno poletje. Znala ga bom izkoristiti. Idej mi ne primanjkuje."

"Potrebujem odmor"

Takšno poletje si bo, kot je dejala, privoščila zelo kmalu: "Skoraj povsem prepričana sem o tem, da si bom že leta 2015 privoščila poletje, o kakršnem govoriva. Po vseh teh letih treningov, potovanj in tekem moje telo preprosto potrebuje počitek. Načrtujem premor, ki pa še ne pomeni zanesljivega konca kariere. V tem trenutku ne vem, ali bom po sezoni 2014/15 smuči dokončno postavila v kot. Morda bom izpustila le eno sezono in se nato vrnila. O tem veliko razmišljam. Iščem najbolj pametno pot. Odgovora nimam. Čutim pa, da potrebujem premor."

Na vprašanja, ali ima že

team to aMaze | Avtor: Saša Despot Saša Despot
zamisel o življenju po tekmovalni karieri: "Imam. Vedno sem jo imela. A trenutno sem še aktivna alpska smučarka. To je moje delo. Povsem sem mu predana. O novi karieri bom govorila, ko bo prišel pravi čas." V intervjuju za Večer pa je napovedala, da bo tudi v naslednjih petih letih zanesljivo še naprej povezana s smučanjem: "Ne vem sicer, v kakšni obliki. Mogoče ne kot vrhunska smučarka, ampak v neki povezavi z obstoječimi sponzorji, da nadaljujem sodelovanje."

V boj za veliki kristalni globus

Dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja v novi sezoni napoveduje napad na veliki kristalni globus: "To je moj cilj. Zavedam se svoje smučarske kakovosti. Dobro vem, kako visoko lahko posežem. Ko razmišljam o tem boju, vedno primerjam moč mojih tekmic z osebno predstavo o lastnem dometu. Dobro se poznam, zato lahko brez zadržkov napovem, da bom merila na sam vrh. Takšen je moj pogled na celotno sezono, medtem ko pa bo vse od Söldna naprej pomembno, da se bom vsake preizkušnje lotila kot samostojnega poglavja z željo po najboljšem izkupičku. Prišli bodo tudi težki trenutki. Vedno pridejo. Takrat bo treba stisniti zobe in se boriti do konca. Na to sem pripravljena.".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.