Šport
18 ogledov

Po tragediji zmaga Johnsonu

Nascar Daytona
1/9
Reuters
Dirko ameriške serije Nascar, ki je onkraj Atlantika eden najbolj priljubljenih športov, je v Daytoni dobil Jimmie Johnson in še drugič slavil na tej prestižni dirki, ki so jo v soboto zaznamovale množična nesreča in poškodbe številnih gledalcev. Drugi je bil Dale Earnhardt, tretji Mark Martin, osma pa Danica Patrick.

Ameriška dirkačica Danica Patrick si je kot prva ženska v zgodovini privozila "pole position" v tem tekmovanju, nato pa je tudi kot prva doslej vodila vsaj en krog dirke; na čelu je bila šest krogov, vendar ji na koncu ni uspelo, da bi zmagala in se dokončno vpisala v zgodovino tega športa.

Tekmovanje pa je v soboto zaznamovala huda nesreča na dirki druge kakovostne ravni tekmovanja v Nascarju, ko je Kyle Larson s svojim dirkalnikom zadel v žičnato ograjo, potem ko je bilo v trčenje udeleženih 12 vozil. Deli njegovega avtomobila so skozi in čez ograjo poleteli med gledalce ter jih 30 poškodovali. Od teh so jih 14 oskrbeli takoj na dirkališču, drugi so pomoč poiskali v bližnjih bolnišnicah. Huje poškodovan je bil en gledalec, ki so ga zaradi poškodb glave obdržali na intenzivni negi. O moči trka priča podatek, da je eno od koles z Larsonovega dirkalnika preletelo sedem metrov visoko ogrado in pristalo v 40. vrsti na tribuni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.