Šport
143 ogledov

Zmagovalec pokomentiral traso Toura 2021

tadej pogačar Epa
Čaka nas razburljiv Tour," pravi Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar bo naslednje leto najverjetneje beanil letošnjo zmago na dirki po Franciji. Organizatorji so v nedeljo predstavili traso, pokomentiral pa jo je tudi mladi kolesar ekipe UAE team Emirates.

"Trasa je zelo zanimiva. Vse skupaj se bo začelo v Bretanji, prvi teden bo zelo stresen. Na sporedu bo tudi vožnja na čan, kar mislim, da mi ustreza. Bo večinoma ravninski. Obeta se nam razburljiv prvi teden, verjetno tudi z vetrom od strani, bo zelo težko. Nato se selimo v Alpe, kjer bo na sporedu nekaj težkih etap. Sledila bo še etapa, ko se bomo dvakrat povzpeli na Mont Ventoux, to bo legendarna etapa," je prvo polovico dirke po Franciji, ki bo trajala od 26. junija do 18. julija 2021, opisal Pogačar.

Primož Roglič in Tadej Pogačar Tour de France Šport Dobra novica za Pogačarja in Rogliča Urša Pintar, Urška Žigart, DP v kolesarstvu 2020 Prestop Šport Urška Žigart zdaj za eno največjih ekip

Veseli se predvsem kasnejših etap v Pirenejih. "Pireneji so mi zelo všeč, to leto sem na Touru užival v njih. Upam, da se bo to ponovilo, etape bodo izjemno težke. Nato se bo vse skupaj znova zaključilo s kronometrom, še enkrat bo ta bolj ravninski. Ne bo tako tehničen, spet pa bo na sporedu v 20. etapi," je dejal kolesar, ki mu je pred dobrim mesecem prav na predzadnji etapi uspelo prehiteti rojaka Primoža Rogliča in si zagotoviti rumeno majico.

Tudi tokrat bo po kronometru na sporedu le še zadnja etapa, ki pa po običaju ne prinaša več sprememb med najboljšimi. "Čaka nas razburljiv Tour," je prepričan mladi kolesarski zvezdnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice