Šport
350 ogledov

Dobra novica za Pogačarja in Rogliča

Primož Roglič in Tadej Pogačar Epa
Prireditelji kolesarske dirke po Franciji so predstavili podrobnosti naslednje preizkušnje v sezoni 2021.

Zaradi olimpijskih iger se bo Tour naslednje leto začel teden prej, potekal bo od 26. junija do 18. julija. Začel se bo v Bretanji, natančneje v Brestu (v Bretanji bodo prve štiri etape), končal pa s tradicionalno sprintersko etapo s ciljem na Elizejskih poljanah v Parizu, kjer se je letos skupne zmage veselil Tadej Pogačar.

Dan pred tem bo padla dokončna odločitev o zmagovalcu, na sporedu bo eden od dveh kronometrov - letos je bil na sporedu le eden, prvi bo v peti etapi, sicer nekoliko krajši kot se je predvidevalo. Na papirju bosta dve vožnji na čas odgovarjali Pogačarju in Primožu Rogliču, če bosta seveda nastopila na Touru, saj sodita med najboljše kronometriste med kolesarji, ki se lahko potegujejo za skupne zmage na tritedenskih dirkah.

Primož Roglič in Tadej Pogačar Trasa Šport To bo odgovarjalo Rogliču in Pogačarju

S prvim znamenitejšim vzponom (Mûr de Bretagne) se bodo tekmovalci srečali v drugi etapi, a to še ne bo prava gorska etapa. Specialisti za vzpone bodo prvo svojo pravo priložnost imeli v osmi etapi, ta bo prva od štirih alpskih. V 11. etapi kolesarje čaka vzpon na sloviti Mont Ventoux in to ne samo enkrat, v eni etapi ga bodo morali premagati kar dvakrat. V Pireneje bodo kolesarji prišli v 15. etapi, najslavnejši vzpon v tem gorovju bo vzpon na Tourmalet.

Dirka se bi morala sicer začeti v Koebenhavnu, a so organizacijo začetka Danci zaradi epidemije novega koronavirusa in s tem povezanimi težavami odpovedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice