Šport
25 ogledov

Poljaki dobili triler proti Srbom

Poljska Srbija EP v rokometu EPA
Na prvih tekmah evropskega prvenstva je Francija v skupini A ugnala Makedonijo, Poljska pa Srbijo. V skupini B so bili Hrvati boljši od Belorusov, Islandci pa od Norvežanov.

Gostitelji prvenstva Poljaki so na krilih 15.000 gledalcev v Krakovu v končnici strli odpor Srbov (29:28). Slednji so ob polčasu vodili za gol, v drugem pa tudi za dva.

Odlično tekmo je odigral nekdanji vratar Kopra Darko Stanić, toda na koncu je bil junak njegov kolega Sławomir Szmal, ki je v zadnji minuti ubranil sedemmetrovko Ivanu Nikčeviću.

Prva strelca srečanja sta bila Petar Nenadić in Michal Jurecki, oba sta  po sedemkrat zadela mrežo nasprotnikov.

Francozi v končnici strli Makedonce

Kiril Lazarov Makedonija Francija EP v rokometu | Avtor: EPA EPA
Na prvi tekmi skupine A je Francija pričakovano ugnala Makedonijo (30:23), a je do odločilne prednosti prišla šele v zadnji četrtini tekme, potem ko je bil ob polčasu izid izenačen na 12. Makedonci so se dobro držali do izida 22:22 v 51. minuti, nato pa jih je pokopala serija napak.

Cédric Sorhaindo je zabil šest golov za Francoze, pet jih je dodal Valentin Porte, Thierry Omeyer je ustavil kar 16 strelov. Na drugi strani je devetkrat zabil Kiril Lazarov, vratar Borko Ristovski je zbral deset obramb.

Hrvati začeli zanesljivo

Marko Kopljar Hrvaška Belorusija EP v rokometu | Avtor: EPA EPA

S tekmo med Hrvaško in Belorusijo se je na Poljskem začelo evropsko prvenstvo v rokometu. Uvodno zmago so v Katovicah zabeležili Hrvati, ki so zmagali za šest golov (27:21). Odločilno razliko so "kockasti" naredili v prvi polovici drugega polčasa.

Prvi strelec tekme je bil z devetimi goli Manuel Štrlek, le enega manj je na beloruski strani dal stari slovenski znanec Sergej Rutenka.

Vratar junak Islandcev

Islandija Norveška EP v rokometu | Avtor: EPA EPA
V skupini B so do pričakovane zmage prišli tudi Islandci, ki so ugnali Norvežane (26:25). Severnjaški dvoboj je bil izenačen. V drugem polčasu so Islandci pobegnili za tri gole, a so imeli Norvežani kljub temu zadnji napad za točko, toda niso bili bili uspešni.

Za Islandnce je osem golov zabil Aron Palmarsson, vratar Björgvin Gustavsson je zbral 12 obramb, vključno s tisto v zadnjem napadu. Pri Norvežanih je Kristian Bjornsen dosegel sedem zadetkov.

Slovenci v soboto v Vroclavu

Slovenija bo svojo prvo tekmo igrala v soboto, ko se bo ob 20.45 pomerila s Švedsko, obračun pa bo v Vroclavu.

Kljub nekaterim težavam s poškodbami Slovenci uvodni obračun na prvenstvu pričakujejo v optimističnem vzdušju.

EP v rokometu, izidi:

SKUPINA A:
Francija - Makedonija 30:23 (12:12)
Sorhaindo 6; K. Lazarov 9.

Poljska - Srbija 29:28 (14:15)
Jurecki 7; Nenadić 7.

 

 

 

 

 

 

SKUPINA B:
Hrvaška - Belorusija 27:21 (15:15)
Štrlek 9; S. Rutenka 8.

Islandija - Norveška 26:25 (10:11)
Palmarsson 8; Bjornsen 7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.