Šport
3977 ogledov

Poljaki našli razloge za poraz, Slovenci želijo maščevanje

Poljska odbojka EPA Poljski odbojkarji so razočarali domače navijače.
Odbojkarji Slovenije bodo danes zvečer naskakovali uvrstitev v polfinale evropskega prvenstva.

Mnogi so slovenske odbojkarje po predtekmovanju že odpisali, v sredo pa so za uvrstitev v četrtfinale so premagali Poljake in se bodo za uvrstitev med najboljše štiri reprezentance še drugič na prvenstvu danes (20.30) pomerili z Rusijo.

Stavnice slovenskim odbojkarjem v obračunu za četrtfinale niso pripisovale veliko možnosti. Aktualni svetovni prvaki so bili pred svojimi navijači, ki so pričakovali, da se bo Poljska Slovencem oddolžila za poraz v četrtfinalu prvenstva pred dvema letoma, veliki favoriti, toda izbranci Slobodana Kovača so prikazali izvrstno predstavo in se brez težav uvrstili med najboljših osem reprezentanc.

Poljska - Slovenija Po veliki zmagi Šport Vzeli so jim že hotel, nato pa so ugnali domačine

Po dvoboju so poljski mediji za izpad obtoževali selektorja Ferdinanda di Giorgija. Italijan, ki je ekipo prevzel po neuspehu na lanskih olimpijskih igrah, je po porazu dejal, da "se ne boji za svojo službo, ker je opravil svoje delo.

Precej kritik so poljski mediji namenili podajalcu Fabianu Drzyzgi, seveda pa tudi selektorju, ker ga je predolgo držal v igri. "Problem je bil predvsem v sprejemu. Slovenci so nas potisnili stran od mreže, nismo našli pravih rešitev v napadu," se je branil Drzyzga, slab servis in sprejem je kot razloga za poraz izpostavil tudi Di Giorgi.

Ferdinando Di Giorgi | Avtor: EPA Ferdinando Di Giorgi. EPA

Ruse dobro poznajo

Z Rusijo so se Slovenci pomerili že pred štirimi dnevi, prikazali so odlično igro, v prvih dveh nizih že zanesljivo vodili, a klonili v končnici. Tudi v tretjem nizu se niso predali, a do preobrata niso prišli, tako da so izgubili z 0:3.

Kapetan Tine Urnaut in kolegi pa verjamejo, da so se iz napak v končnicah nizov nekaj naučili in da bo rezultat drugačen. Odločeni so, da ponovijo dosežek izpred dveh let, ko so v predtekmovalni skupini prav tako zasedli tretje mesto, nato pa zmagali Nizozemce in se v četrtfinalu oddolžili za poraz Poljakom, s čimer so se uvrstili v polfinale.

Poljska - Slovenija Padli domačini Šport Ko Slovenci utišajo 15.000 ljudi

Francozi spakirali kovčke

V četrtfinalu pa tokrat ne bo Francozov, branilcev naslova, ki so za uvrstitev v četrtfinale presenetljivo klonili proti Čehom, skupaj s Čehi pa sta si uvrstitev med najboljših osem reprezentanc poleg Srbije, Nemčije, Rusije in Belgije zagotovili še Bolgarija in Italija.

EP v odbojki, četrifinale:

Ob 17.30:
Nemčija - Češka
Srbija - Bolgarija

Ob 20.30:
Rusija - Slovenija
Belgija - Italija 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.