Šport
306 ogledov

Poraz zdesetkane Slovenije, ki pa ne pomeni veliko

Uroš Zorman Profimedia
Slovenski rokometaši doživeli prvi poraz v kvalifikacijah za EP 2024.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v petem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024 v Cazinu izgubila z BiH s 26:27 (15:15). Slovenija se bo v nedeljo v zadnjem krogu pomerila še s Kosovom, tekma v Velenju se bo začela ob 18. uri.

Slovenska izbrana vrsta si je sicer že pred zadnjima dvema tekmama v tem tednu - pred tem je dvakrat premagala Črno goro ter po enkrat BiH in Kosovo - zagotovila 14. nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 10. in 28. januarjem prihodnje leto v Berlinu, Hamburgu, Münchnu, Kölnu, Düsseldorfu in Mannheimu.

Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so v svojem petem obračunu v Cazinu v močno zdesetkani zasedbi in brez pomoči številnih nosilcev igre, kot so Blaž Janc, Borut Mačkovšek, Dean Bombač, Blaž Blagotinšek, Jure Dolenec, Tilen Kodrin, Aleks Vlah in še nekateri drugi, doživeli prvi poraz. Kvalifikacijski ciklus bodo končali v nedeljo v velenjski Rdeči dvorani, ko bodo ob 18. uri gostili tekmece s Kosova.

Po petih tekmah je v skupini 7 v vodstvu Slovenija z osmimi točkami, Črna gora in BiH sta jih zbrali po šest, Kosovo pa je brez njih. Para zadnjega kroga sta Slovenija - Kosovo in Črna gora - BiH.

Na EP se bosta uvrstili obe najboljši izbrani vrsti, pogojno tudi tretjeuvrščena, če bo ena od štirih reprezentanc z največjim številom točk iz osmih kvalifikacijskih skupin. Žreb skupinskega dela EP bo 10. maja v Düsseldorfu.

Komentarjev 1
  • radovednica 07:57 28.april 2023.

    Sami izgovori. Ene bosančke bi pač morali premagati, tudi, če bi bili le igralci druge lige.

Sorodne novice