Šport
17 ogledov

Poraženec brez vstopnice za SP

Srbija Španija četrtfinale EuroBasket Stožice Ljubljana Ivković EPA
Zmagovalec današnjega obračuna za 7. mesto na evropskem prvenstvu v košarki med Srbijo in Italijo si bo zagotovil nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji, tako da gre pričakovati zelo zanimiv obračun med nekdanjima košarkarskim velesilama.

“Tekma proti Italijanom v bistvu odloča o naši usodi. To je že tretji dvoboj v katerem si lahko zagotovimo nastop na svetovnem prvenstvu. Italijani igrajo dobro košarko, tako kot mi pa so odlično odprli prvenstvo. Obe reprezentanci sta po dveh zaporednih porazih pod pritiskom,” je pred dvobojem povedal Dušan Ivković.

Srbi osredotočeni na cilj

Srbi so proti Sloveniji vse možnosti za zmago zapravili že v prvem polčasu, zato legendarni Duda opozarja na pomembnost uvodnih minut dvoboja: “Tokrat moramo začeti bistveno bolje, saj bo ta dvoboj pomenil zaključek napornega dela te generacije košarkarjev. Povsem smo osredotočeni na cilj, ki ga moramo izpolniti. Italijani so malce slabši pod košem, odlični pa so v metu iz igre in pri prodorih pod koš. Dobro moramo skakati in teči v protinapade, kar v zadnjih dvobojih nismo počeli.”

Odločala bo glava

Italijane je poraz proti Ukrajini močno šokiral, selektor Simone Pianigiani pa upa, da bodo njegovi varovanci zbrali še zadnje moči za pomembno tekmo: “To bo še naša tretja tekma v treh dneh. Spored je resnično zelo naporen, vendar se pač moramo sprijazniti z dejstvi. Vemo, da proti Srbom za nas igra le zmaga. Obe reprezentanci sta v težkem položaju, odločala pa bo predvsem glava.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.