Šport
101 ogledov

Poškodbe pljuč in hrbtenice

Jason Doyle EPA
Avstralski speedwayist Jason Doyle, ki se je poškodoval na sobotni zadnji dirki sezone svetovnega prvenstva v Melbournu, je v stabilnem stanju, je sporočilo vodstvo tekmovanja. Poškodoval si je hrbtenico in pljuča, zato bo še nekaj časa ostal v bolnišnici.

Hudo nesrečo je Avstralec doživel v finalu domače dirke v Melbournu. V prvem zavoju je po trčenju z Američanom Gregom Hancockom, ki je pozneje po ponovljenem finalu dobil dirko, padel na glavo na tla, pozneje pa trdo pristal v zaščitnih blazinah in za krajši čas izgubil zavest. Z ovala so ga odpeljali na nosilih, vodstvo tekmovanja pa je zdaj sporočilo, da je v bolnišnici Royal Melbourne Hospital, je pri zavesti, se dobro počuti, njegovo stanje pa je stabilno.

Svojim navijačem se je prek Twitterja oglasil tudi Jason Doyle in sporočil, da ima zlomljeno sedmo vratno vretence in poškodovana pljuča, tako da bo še nekaj časa ostal v bolnišnici. "Imam kar srečo, ampak zdaj potrebujem počitnice," je še zapisal avstralski dirkač.

Za avstralski speedway je to že druga hujša nesreča v nekaj mesecih. Avgusta se je na dirki poljske lige poškodoval Darcy Ward, ki še okreva po poškodbi hrbtenice, za zdaj pa še ni znano, ali bo še kdaj lahko dirkal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.