Šport
25 ogledov

Žagar skupno šesti, hud padec Doyla

matej žagar EPA
Veliko nagrado Avstralije v spidveju je dobil Greg Hancock, atej Žagar pa je po 9. mestu končal kot šesti v skupnem seštevku. Dirko je zaznamoval grozovit padec domačega junaka Jasona Doyla v finalni vožnji.

Najboljši slovenski spidvejist Matej Žagar se za las ni uvrstil v polfinalno vožnjo Velike nagrade Avstralije. Končal je namreč na 9. mestu z doseženimi sedmimi točkami. Vseeno mu je uspelo obdržati šesto mesto v skupnem seštevku, kar je njegov drugi najboljši dosežek doslej. Minulo sezono je namreč končal na izjemnem 5. mestu. Sezono si bo zagotovo zapomnil po dobrem, saj je dosegel kar dve zmagi in sicer na skrajšani otvoritvi sezone v Varšavi ter v Gorzowu, kjer je slavil kljub poškodbi.

Nesporni junak Velike nagrade Avstralije je bil sicer Američan Greg Hancock, ki je zmagal v vsaki vožnji, tako po rednem delu, kot tudi v polfinalu in finalu. Zelo dobro je nastopal tudi novi svetovni prvak Tai Woffinden, ki pa je avstralsko preizkušnjo zaključil po padcu v polfinalu. Do precej hujšega padca pa je prišlo v finalni vožnji, kjer sta se zapletla Hancock in Jason Doyle, na katerega je nato naletel še Maciej Janowski. Avstralec je negibno obležal na tleh, kasneje pa so ga na nosilih odnesli s proge. V ponovljeni finalni vožnji je suvereno slavil Hancock pred Nielsom-Kristianom Iversonom ter Janowskim.

Že pred zadnjo dirko je bil naslov svetovnega prvaka oddan, odprt pa je bil boj za končno drugo mesto, ki ga je na koncu prepričljivo dobil Hancock, saj se tretjemu Nickiju Pedersenu tokrat ni uspelo uvrstiti v izločilne boje. Žagar je sicer še imel možnosti, da bi se prebil do končnega četrtega mesta, a sta mu z dobrimi nastopi to preprečila Niels-Kristian Iversen in Doyle. Nastopanje v seriji Grand Prix v naslednji sezoni sta si s sedmim in osmim mestom zagotovila še Janowski ter Chris Holder.

Rezultati VN Avstralije:
1. Greg Hancock                 21 točk
2. Niels-Kristian Iversen       15
3. Maciej Janowski              11
4. Jason Doyle                    11
5. Peter Kildemand              13
6. Tai Woffinden                   12
7. Andreas Jonsson             12
8. Krzysztof Kasprzak           9
9. Matej Žagar                     7
10. Michal Jespen Jensen      7

Končni vrstni red sezone 2015:
1. Tai Woffinden                    163 točk
2. Greg Hancock                   147
3. Nicki Pedersen                  131
4. Niels-Kristian Iversen          120
5. Jason Doyle                      114
6. Matej Žagar                     107
7. Maciej Janowski                106
8. Chris Holder                        95
9. Peter Kildemand                  92
10. Andreas Jonsson               88
11. Michael Jepsen Jensen      84
12. Troy Batchelor                   59
13. Chris Harris                       55
14. Tomas H. Jonasson           55
15.Krzysztof Kasprzak            45

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.