Šport
35 ogledov

Pozabila na ček za 1,13 milijona

Caroline Wozniacki US open EPA
Danska teniška igralka Caroline Wozniacki je po porazu v finalu New Yorka pozabila vzeti ček za osvojeno nagrado. Ta je znašala 1,45 milijona ameriških dolarjev.

Štiriindvajsetletna Caroline Wozniacki se po nekaj slabših letih znova vrača v vrh svetovnega tenisa, kjer je že bila. Po letu 2009 je tako nekdanja prva igralka sveta v New Yorku znova zaigrala v finalu turnirja za grand slam, kjer pa je morala priznati premoč Sereni Williams.

Pri odhodu s stadiona je nato pozabila na prisluženi ček, drugo mesto ji je sicer prineslo 1,45 milijona ameriških dolarjev (1,13 milijona evrov). Na nagrado se je spomnila šele kasneje v avtomobilu, po pol ure vožnje se je vrnila po priigrani dobitek. "Imam dobolj denarja za hrano, za nakup lepih čevljev," je kasneje dejala Danka in dodala: "Zame je pomemben le tenis in lovorike. Denar me ne motivira." 

"Nikoli me ne zanima promoviranje moje znamke. Seveda si želim uspeha zase in svoje pokrovitelje ... a zaradi tega ne čutim nobenega pritiska. Ne igram za denar," je še povedala Wozniackijeva, ki na leto zasluži okoli 10 milijonov dolarjev za sodelovanje s podjetji kot so Adidas, Babolat in Rolex.

Komentarjev 1
  • JohnSmith30699 20:35 24.september 2014.

    pri 10mio na leto mene 1 mio tudi ne bi prevec zanimal, v bistvu bi se pri prvem mio že upokojil