Šport
223 ogledov

Praznik odbojke v prestolnici Dolenjske

Odbojka na mivki Facebook
V Novem mestu bo ta vikend na sporedu odbojkarski spektakel, saj bo prestolnica Dolenjske gostila prestižni Srednjeevropski pokal v odbojki na mivki za mlade do dvajset let.

Novo mesto bo v soboto 8. junija in nedeljo 9. junija gostilo prestižni pokal MEVZA Beach Volley U20, oziroma Srednjeevropski pokal v odbojki na mivki za mlade do dvajset let. Mednarodni športni dogodek, na katerega se je odzvalo skupaj 28 ekip iz kar 9 različnih evropskih držav, bo v Športnem parku Loka v Novem mestu organiziral Ženski odbojkarski klub Novo mesto.

Poleg šestih članic MEVZE (Srednjeevropska odbojkarska zveza), katero sestavljajo Slovenija, Slovaška, Avstrija, Češka, Hrvaška (tokrat brez svojih predstavnikov), Madžarska in po novem tudi Izrael, bo na turnirju nastopila tudi odbojkarska elita iz Poljske, Anglije in Nemčije, kateri bo novomeški turnir odlična priložnost za preizkus forme pred bližajočim se evropskim prvenstvom v odbojki na mivki za mlajše od 20 let, ki bo na sporedu konec junija na Švedskem.

"Ženski odbojkarski klub Novo mesto je z organizacijo tako velikega in mednarodno odmevnega turnirja postavljen pred velik izziv," je temo organizacije turnirja začel predsednik ŽOK Novo mesto in predsednik organizacijskega odbora turnirja Gorazd Jakše ter dodal: "Organizacija takšnega turnirja po eni strani predstavlja potrditev dosedanjega dela kluba tudi na organizacijskem področju, po drugi strani pa odgovornost do udeležencev in javnosti, tudi mednarodne, da nalogo opravimo na najvišji možni ravni."

Gorazd Jakše | Avtor: Facebook Facebook

Dogodek bo v Novo mesto privabil številne ljubitelje odbojke iz celotne Slovenije, ki bodo lahko stiskali pesti za kar pet moških in tri ženske pare, ki bodo na turnirju branili barve Slovenije.

Poleg standardnih parov Rok Možič-Črt Bošnjak, Črt Rožman-Črt Travnik, Katarina Bulc-Nina Zdešar ter Zala Špoljarič-Lana Žužek so namreč posebno povabilo organizatorja prejeli pari Žan Bedrač-Dino Vinkovič, Jaka Jevšnik-Uroš Štefanič, Benjamin Gašpar-Tim Strajnar ter še en ženski par iz odbojkarske regije Novo mesto-Kostanjevica, ki bo znan po odigranih kvalifikacijah.

"Takšni izzivi so nam v veselje in čast, kot nam je tudi v veselje in čast dejstvo, da se bodo mladim odbojkaricam in odbojkarjem na odbojkarski mivki pridružila tudi uveljavljena odbojkarska imena, med katere zagotovo sodi tudi vzhajajoča odbojkarska zvezda, 17-letni Mariborčan, Rok Možič," je zaključil Jakše.

Rok Možič | Avtor: Facebook Facebook

Program turnirja:
Sobota, 8.6.:
8:30 – 19:00 tekmovanje po skupinah
Nedelja, 9.6.:
9:00 – Začetek tekmovanja za razvrstitev od 5. mesta,
15:00 – polfinalni obračuni
16:30 – finale tekmovanja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice