Šport
13 ogledov

"Pred mano se je zgodilo pohabljenje"

Pellinen Norberg Korotkov Niederer smučarski kros Soči četrtfinale EPA
Pravi hit družabnih omrežij je eden od četrtfinalnih obračunov v smučarskem krosu, ko so po zadnjem, ciljnem skoku padli trije tekmovalci.

Preizkušnja v smučarskem krosu na olimpijskih igrah v Sočiju je postregla z razburljivimi predstavami, saj so se tekmovalci morali spopasti z visokimi skoki, ostrimi zavoji, mnogi pa so tekmo končali predčasno. 

In prav ta del proge, ciljni skok, je v četrtfinalni dirki poskrbel za izjemen zaključek, ko so padli trije tekmovalci, ciljno črto prečkali skoraj istočasno, eden je bil na hrbtu, preostala na boku, drugega polfinalista je tako dal fotofiniš. Slika tega je nemudoma zaokrožila po družabnih omrežjih z različnimi komentarji, vsi pa so si enotni: verjetno gre za najtesnejši zaključek kakšne od olimpijskih tekem.

Šved priznal krivdo

Med trojico padlih je bil Finec Jouni Pellinen. Po skoku se je na tleh pridružil Rusu Egorju Korotkovu in Švedu Victorju Oehlingu Norbergu, skupaj so prečkali ciljno črto. Bili so tako skupaj, da so morali sodniki pogledati fotofiniš, poleg Švicarja Armina Niedererja, ki je edini na smučeh prečkal cilj, pa se je v polfinale prebil Korotkov.

"Pred mano se je zgodilo pravo pohabljenje. Bilo je moteče, vse se je dogajalo tako hitro," je povedal Pellinen in dodal: "Rus je edini vedel, da bomo drseli skozi cilj." Krivdo je po koncu priznal švedski tekmovalec: "Izgubil sem ravnotežje. Krivda je moja."

NYT: "Ne bodite presenečeni, če bodo dodali ogenj"

Tekmo pa so pokomentirali tudi mnogi spletni portali. New York Times je zapisal: "Smučarjem ni treba preskakovati skozi ognjene obroče na progi polni ovir. Toda ne bodite presenečeni, če bodo dodali ogenj na naslednjih OI.". Ameriški časopis še dodaja, da je smučarski kros v Sočiju nora mešanica skokov podobnim tistim s klifov, vrtoglavih zavojev, ovir in strmih spustov. Štirje tekmovalci letijo po progi, se pri visoki hitrosti borijo za položaj, vsaj eden pa ponavadi konča z obrazom polnim snega.

Graditelji proge v Sočiju so zavojem dali ruska imena, današnjo dirko smo tako lahko brali kot politični masaker. Nekateri so padli v Bolšoju, drugi v parku Gorki, nekaj jih je pokopal Rdeči trg, spet drugi v Kremlinu. Najdaljši skok, tik pred ciljno črto, si prihranili za konec in ga poimenovali Yours, še piše New York Times.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.