Šport
17 ogledov

Predsednik prepovedal brade

Genclerbirligi Facebook
Predsednik turškega nogometnega kluba Genclerbirligi Ilham Cavcav je igralcem in vsem zaposlenim v klubu prepovedal puščati brado. Napovedal je, da bo vsakega, ki ne bo upošteval njegovega ukaza, kaznoval s plačilom 9000 evrov, saj ne želi, da bi bili ljudje v njegovem klubu videti kot učenci islamske šole.

"Mi smo športniki in moramo biti vzor mladim. Sam sem star 80 let, a se še vedno vsak dan obrijem," je dejal predsednik kluba iz Ankare, ki je trenutno na devetem mestu turškega prvenstva.

Ilham Cavcav je še dejal, da si ne želi, da bi bili njegovi igralci in trenerji podobni hrvaškemu strokovnjaku Slavenu Biliću, trenerju Bešiktaša, njegovemu varovancu Olcayu Sahanu ali vratarju Fenerbahčeja Volkanu Demirelu. Vsi omenjeni imajo dolgo brado.

Želel prepoved za celotno ligo

O svoji odločitvi se je pogovarjal tudi s predsednikom nacionalne zveze Yildrimom Demirorenom, saj si je želel, da bi kazni zaradi nošenja brade uveljavili tudi pri drugih klubih. A dobil je jasen odgovor, da zveza tega ne odobrava, saj kazni niso po pravilih Evropske nogometne zveze (Uefa).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.