Šport
15 ogledov

Predsednik: To je res čudovit dan

52 zlata lisica Anže Petkovšek
Predsednik Smučarkse zveze Slovenije Enzo Smrekar je bil razumljivo navdušen nad uspehi slovenskih zimskih športnikov.

"To je res čudovit dan, rezultati so posledica tudi dosedanjega dela. Pri skokih smo priča nekemu nadaljevanju izjemnega začetka sezone, Ana Drev je potrdila, da prejšnje stopničke niso bile le slučaj in to je tudi spodbuda za vse ostale tekmovalce. Predvsem pa je to spodbuda za  strokovni štab, za vse na zvezi, da še bolj zavihamo rokave. Na krilih takšnih rezultatov bi lahko prišla še kakšna dodatna sredstva, da speljemo ves program naprej," je bil po uspešni soboti, ki je slovenskemu zimskemu športu prinesla trojno zmago v smučarskih skokih ter dve drugi mesti v alpskih disciplinah, zelo zadovoljen predsednik SZS Enzo Smrekar.

Ta je na različne načine podpiral slovenske tekmovalce. "Vedno se zavežem k temu, da domače tekme spremljam vsaj dan ali dva v živo, ostalo pa sem pospremil preko sodobne tehnologije. Skakalce sem spremljal po radiu na poti do Maribora, moški smuk preko mobilne telefonije."

Uspeh Ane Drev je pomemben tudi zaradi obiska nedeljskega slaloma in s tem prihodka, ki ga bodo prejeli alpinci. "Takšni rezultati nas seveda zelo razveselijo tudi zaradi finančne plati. Že sama organizacija tekme je izjemno pomembna, ker je sestavni del proračuna alpincev. Iz naslova organizacije tekme v Mariboru prejmejo denar. Neorganizirana tekma je izpad prihodka, zato je že sama organizacija pomembna, takšen rezultat pa seveda vpliva tudi na obisk, na proračun, vpliva na finančno stanje v mariborskem klubu, kjer bodo lahko več sredstev vložili v podmladek."

Predsednika zveze sicer ni pretirano skrbelo, da bi tekma zaradi toplega vremena odpadla. "Strah je vedno malce prisoten pri športih na prostem, ki so odvisni od vremenskih vplivov. Če je le možno, če obstaja tistih 99 odstotkov za izvedbo tekme, pa jo bodo mariborski organizatorji tudi uspeli izpeljati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.