Šport
12 ogledov

Prekletstvo rumene majice, nov odstop

Tony Martin EPA
Nosilec rumene majice Tony Martin je padel v zadnjih kilometrih Toura in si zlomil ključnico, s tem pa že zaključil z dirko po Franciji. Etapo je dobil z odličnim manevrov njegov moštveni kolega Zdeněk Štybar.

Tudi šesta etapa Dirke po Franciji je postregla z dramatičnim razpletom, v padcu jo je namreč skupil nosilec rumene majice Tony Martin. Ta je le s pomočjo treh sotekmovalcev uspel prečkati ciljno črto. Poleg Nemca sta se na tleh znašla tudi Vincenzo Nibali in Nairo Quintana. Na tokratni dirki je sicer že odstopil Fabian Cancellara, ki je prav tako v rumeni majici grdo padel v tretji etapi in si zlomil dve vretenci v hrbtu.

"Kar lepo me boli. Prva stvar, na katero sem pomislil, ko sem ležal na tleh, je bilo, pa je šla ključnica," je dejal nesrečni Martin. Tudi vodja ekipe Patrick Lefevere je upal, da zdravniški pregled ne bo pokazal najslabšega scenarija: "Močno upam, da gre bolj za bolečine kot pa za poškodbo." Z nesrečnim Martinom je sočustvoval tudi Mark Cavendish, ki je bil pred etapo eden favoritov za napad v morebitnem skupinskem sprintu, a je končal v ozadju na 50. mestu. "Upam, da bo v redu. Ko tako priletiš na asfalt, so občutki vse prej kot prijetni."

A že kakšno uro pozneje so se dobre želje razblinile. Martin je prek Twitterja iz bolnišnice sporočil slabe novice: "Ključnica je zlomljena. Bomo videli, kako naprej." Martin je imel sicer 12 sekund naskoka pred Britancem Chrisom Froomom, ko bo v petek znova na čelu karavane. "Tony ne more nadaljevati dirke, v petek ne bo nastopil," je namreč Lefevere kasneje dejal za radijsko postajo Europe 1.

Izkoristil zmedo sprinterjev

Zmedo za seboj je sicer izkoristil Zdeněk Štybar, ki je pobegnil največjim favoritom za etapno zmago. Najboljši sprinterji so se namreč gledali med seboj, Čeh pa je v zadnjem kilometru pridobil lepo prednost, ki jo tekmeci s prepoznim lovom niso uspeli izničiti. Drugi je bil Slovak Peter Sagan, tretji pa Francoz Bryan Coquard, vsem pa so pripisali dve sekundi zaostanka. "Super, sanje so se mi uresničile. Mislil sem, da bo šla etapa v srečen konec za Cavendisha, ki pa je nato v gneči izpadel. Na ekipnem sestanku smo bili dogovorjeni, da lahko v takšnem primeru napadem," je dejal češki kolesar.

Edini slovenski predstavnik na dirki Kristijan Koren (Cannondale) je etapo končal na 79. mestu (+ 0:02), skupno pa je 26. (+ 4:40).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.