Šport
27 ogledov

Prepeliču ponudba, ki je ni mogel zavrniti

union olimpija panathinaikos prepelič evroliga kitchen Anže Petkovšek
Klemen Prepelič zapušča Union Olimpijo. Slovenski košarkar bo prihodnjo sezono igral za turški Banvit.

Slovenski košarkarski reprezentant Klemen Prepelič zapušča Union Olimpijo. Branilec je sprejel bogato večletno pogodbo turškega Banvita, obetavnega košarkarja si je namreč na vsak način želel grški trener Dimitris Itoudis, so sporočili iz vodstva ljubljanskega moštva.

Izrazil željo po odhodu

V klub je v sredo popoldan poklical uradni zastopnik igralca Sead Galijašević, ki je vodstvo zdaj že nekdanjega moštva Prepeliča obvestil o zanimanju Banvita za slovenskega reprezentanta. "Kmalu smo v klub prejeli tudi uradno Banvitovo ponudbo za odkup igralca, ki lahko Union Olimpijo po končani sezoni zapusti le ob plačilu pogodbeno določene odškodnine. V klubu smo se pogovorili tudi z igralcem, ki je vodstvu kluba in trenerju Pipanu odločno izrazil željo po svojem odhodu. Kot razloge je navedel izključno izjemno priložnost, ki mu jo tako v finančnem kot košarkarskem smislu ponuja nova sredina. Kluba sta že podpisala dogovor o prestopu igralca," so zapisali v izjavi za javnost pri Olimpiji.

Pipan svari pred tujino

Prepelič Union Olimpija Real Madrid Evroliga dvorana Stožice | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"V klubu so me včeraj obvestili o možnosti Prepeličevega odhoda, nato pa me je poklical tudi igralec sam in zatrdil, da je dobil ponudbo, ki je enostavno ni mogel in ni želel zavrniti. Opozoril sem ga na vse nevarnosti, ki na mlade igralce prežijo v tujini, saj sem prepričan, da bi bila Olimpija v tem trenutku boljša sredina za njegov razvoj, njegov skok v tujino pa preuranjen. Sam si v ekipi nikakor ne želim nezadovoljnega igralca, zato sem mu zaželel srečo," je dejal trener Olimpije Aleš Pipan.

''Ponudili so mi preveč, da bi ostal ravnodušen''

"Ponudba je prišla dobesedno čez noč. Gre za večletno pogodbo s klubom, ki bo nastopal v evroligaških kvalifikacijah. Trener Banvita me je poklical tudi osebno in mi obrazložil, v kakšni vlogi me vidi, z ekonomskega vidika pa so mi ponudili enostavno preveč, da bi ob tem ostal ravnodušen. Zelo sem hvaležen Olimpiji, ki mi je v pretekli sezoni dala ogromno. Klubsko vodstvo je bilo vseskozi korektno in profesionalno, pogoji za delo v klubu odlični. Kljub vsemu sem prepričan, da sem se odločil pravilno, ostajam pa navijač Olimpije in verjamem, da bom zeleno-beli dres nosil še kdaj," pa je povedal Prepelič.

Komentarjev 1
  • zic 21:31 25.julij 2013.

    pa hvala bogu, kaj a bo tle čaku na miloščine, pa da more bit ponosn k tle zastonj igra..wtf....pravljice za idiote....saj ne vem kdo je neumen, hvala bogu, da je spokal, tukaj ni prihodnosti!!!!