Šport
78 ogledov

Prepričljiva slovenska zmaga

slovenska rokometna reprezentanca slovenija rokomet ženske Simon Maljevac
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v tretji kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem danes v Mariboru premagala Makedonijo s 35:17 (18:8).

Slovenske rokometašice so po uvodnih porazih s Hrvaticami in Črnogorkami dosegle prvo zmago v boju za Švedsko in v mariborski Lukni zanesljivo ugnale Makedonke, že konec tega tedna pa lahko v primeru zmage v Skopju še izboljšajo svoj izhodiščni položaj v kvalifikacijski skupini 4.

Pred elitno slovensko izbrano vrsto je do konca kvalifikacij sicer zelo zahtevna naloga, v začetku junija jo namreč čaka težko gostovanje v Črni gori in domača tekma s Hrvaško, a izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja si močno želijo vnovičnega nastopa na največji mednarodni sceni, ki bi bilo za njih prvo veliko tekmovanje po sklepnem turnirju stare celine na Norveškem in Danskem leta 2010. Na skandinavski turnir se bodo prebile po dve najboljši reprezentanci iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin ter najboljša tretjeuvrščena izbrana vrsta.

Slovenska uvodna postava - vratarka Sergeja Stefanišin (danes je postala prva igralka, ki je zbrala dvesto nastopov za Slovenijo), krilni igralki Neli Irman in Tamara Mavsar, zunanje igralke Barbara Lazović, Nina Jeriček in Ana Petrinja ter krožna napadalka Lina Krhlikar - je takoj postavila temelje za prvo zmago. Makedonke so jih resda skušale uspavati s svojo počasno igro, a to jim je uspevalo le v zgodnjem obdobju tekme, že v deseti minuti pa se je na semaforju zasvetil izid 6:2.

Njihovega ritma ni zaustavila niti makedonska minuta odmora, za nekaj razredov boljše gostiteljice so medtem že dosegle pravo delovno temperaturo in si po dobri četrtini tekme priigrale devet golov prednosti (11:2). Večji del prvega polčasa so gledalci gledali igro "mačke z mišjo", slovenske rokometašice pa so si najvišjo prednost priigrale v 26. minuti, ko so povišale na 18:4. V končnici so zaigrale neodgovorno, Makedonke so naredile delni izid 4:0, ob odhodu na veliki odmor pa je slovenska prednost znašala +10 (18:8).

Druga polovica tekme je bila preslikava prvega, Slovenke so prevladovale v vseh segmentih rokometne igre, Bregar pa je pričakovano v ogenj poslal vse svoje razpoložljive igralke. Njihova vnema na igrišču zavoljo prevelike kakovostne razlike sicer ni bila na najvišji ravni, predvsem to velja za obrambne naloge. A to v dvoboju neenakovrednih tekmic ni imelo nobenega vpliva, Slovenke so zanesljivo in zasluženo zmagale. Najvišjo prednost so si priigrale v 58. minuti (34:15).

V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Lazovićeva s šestimi in  Mavsarjeva s petimi goli.

Kvalifikacije za EP (skupina 4), 3. kolo:

Slovenija - Makedonija 35:17 (18:8)
Lazović 6, Mavsar 5; Keramičjeva 5.

Hrvaška - Črna gora 23:22 (14:13)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.