Šport
104 ogledov

Presenečenj še ni konec

Epa
V četrtfinalu sta se poslovila Alexander Zverev in Stefanos Cicipas, ki sta morala priznati premoč nižjerangiranima nasprotnikoma.

Nemec Alexander Zverev in Grk Stefanos Cicipas sta presenetljivo obtičala v četrtfinalu teniškega mastersa v Indian Wellsu. Tretjega nosilca turnirja Zvereva je po treh nizih premagal Američan Taylor Fritz, drugega nosilca Cicipasa pa prav tako po treh nizih Gruzijec Nikoloz Basilašvili.

 | Avtor: Epa Epa

Basilašvili, 29. nosilec turnirja, je za svojo največjo zmago v karieri s 6:4, 2:6 in 6:4 premagal finalista odprtega prvenstva Francije Cicipasa. Gruzijec, ki si je priigral prvi polfinale na turnirju serije 1000, je odlično igral z osnovne črte in Grku skozi celoten dvoboj povzročal veliko težav.

Pred letošnjim letom v štirih nastopih v glavnem delu turnirja v Indian Wellsu 29-letnik sploh še ni zmagal. "Na tem turnirju sem igral odlično," je bil po četrtfinalni zmagi vesel Basilašvili.

V polfinalu ga zdaj čaka 31. nosilec Fritz, ki je ubranil dve zaključni žogici za presenetljivo zmago nad olimpijskim prvakom Zverevom s 4:6, 6:3 in 7:6 (3).

 | Avtor: Epa Epa

Fritz je v odločilnem nizu zaostajal že z 2:5, a se je vrnil in si prav tako priigral prvi polfinale mastersa. "Bil sem že čisto na tleh, a sem našel način, da sem se vrnil v igro," je takoj po dvoboju dejal Fritz.

Že pred tem sta si polfinale priigrala Bolgar Grigor Dimitrov in Britanec Cameron Norrie, za katerega bo to prav tako prvi polfinale na turnirju serije 1000.

dimitrov medvedev Indian Wells Šport Senzacionalen povratek in kolaps prvega nosilca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.