Šport
268 ogledov

Senzacionalen povratek in kolaps prvega nosilca

Epa
Grigor Dimitrov je na obračunu s prvopostavljenim Danilom Medvedjevim nadoknadil niz in dva brejka zaostanka.

Na izjemno močnem teniškem turnirju v Indian Wellsu z nagradnim skladom 8.150.470 dolarjev je v osmini finala izpadel prvi nosilec Danil Medvedjev. Od Rusa, zmagovalca zadnjega turnirja za grand slam v New Yorku, je bil boljši Bolgar Grigor Dimitrov, ki je slavil s 4:6, 6:4 in 6:3.

rafael nadal Legenda Šport Skrb vzbujajoče besede nekdanje številke ena

Ruski tenisač je zlahka nadzoroval potek obračuna do izida 6:4, 4:1, ko mu je nenadoma začel pešati začetni udarec, Dimitrov pa je z agresivno igro z osnovne črte prevzel pobudo v izmenjavah. Bolgar se je zanašal na svoj močnejši repertoar za doseganje točk ter s kombinacijo rezanih žog in močnih udarcev nasprotnika povsem vrgel iz tira.

 | Avtor: Epa Epa
Dimitrov je s potrpežljivo in agresivno igro dodobra razorožil Medvedjeva, ki na počasni podlagi ni uspel generirati dovolj tempa, da bi Bolgara potisnil globlje za osnovno črto.

Lahko bi se celo reklo, da je Dimitrov spretno razgalil enodimenzionalnost Rusove igre, saj Medvedev ni imel rezervnega načrta za zoperstavitev nizki rezani žogici, kar je vodilo v nizanje neizsiljenih napak. Drugi igralec sveta je po vodstvu s 6:4, 4:1 izgubil 11 od naslednjih 14 iger. Rezultat tretjega niza bi bil lahko še precej bolj enostranski, a se je Dimitrovu ob serviranju za zmago pri 5:1 zatresla roka, Medvedjev pa si je z dvema zaporednima igrama zagotovil spodobnejši končni izid.

Poleg Medvedjeva se je od kalifornijskega turnirja poslovil tudi desetopostavljeni Italijan Jannik Sinner po porazu proti Američanu Taylorju Fritzu, ki je slavil s 6:4 in 6:3. V četrtfinale se je uvrstil drugopostavljeni Grk Stefanos Cicipas, ki je po hudem boju ukanil Avstralca Alexa De Minaurja s 6:7 (3), 7:6 (3) in 6:2.

V ženskem delu tekmovanja sta že znani prvi polfinalistki. Med štiri sta se uvrstili Belorusinja Viktorija Azarenka in Latvijka Jelena Ostapenko. Prva je premagala Američanko Jessico Pegula s 6:4 in 6:2, druga pa njeno rojakinjo Shelby Rogers s 6:4, 4:6 in 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.