Šport
453 ogledov

Skrb vzbujajoče besede nekdanje številke ena

Epa
Nekdanji prvi tenisač sveta je začel s prvimi treningi po operaciji stopala, vendar ne ve, kdaj se bo lahko spet pojavil na Touru.

Rafael Nadal je z igranjem profesionalnega tenisa pri 35 letih močno presegal pričakovanja teniških poznavalcev, ki so mu zaradi fizično zahtevnega stila igre napovedovali zgodnjo upokojitev.

Čeprav Španec še drži priključek z najboljšimi tenisači na svetu, pa ga v zadnjih letih vse pogosteje pestijo poškodbe. 

Trenutno okreva po operaciji stopala, zaradi katere je bil primoran izpustiti Wimbledon, olimpijske igre v Tokiu in OP ZDA, za nameček pa je ostal brez zmage na njemu tako ljubem Roland Garrosu, kjer je doslej zbral rekordnih 13 lovorik.

Dejstvo je, da se 35-letni veteran nahaja globoko v jeseni karieri, kljub vsemu pa upa, da na igrišču še ni rekel zadnje besede. 

Nadal na Touru ni igral vse od poraza proti Novaku Đokoviću na OP Francije pred več kot štirimi meseci. Po večmesečni rehabilitaciji je t.i. "kralj peska" v teh dneh znova začel s treningi, vendar je v zvezi z njegovo vrnitvijo še veliko negotovosti, kar priznava tudi sam.

rafael nadal | Avtor: Epa Epa

Že zdaj je jasno, da ga letos na igriščih ne bomo več videli, vprašanje pa je, če bo januarja nared za napore, ki jih predstavlja uvodni grand slam sezone za OP Avstralije.

Nadal je zaradi težav s poškodbami, v karieri izpustil kar nekaj velikih turnirjih, vsaka nadaljnja zamujena priložnost pa bi že lahko odločilno krojila troboj z Đokovićem in Rogerjem Federerjem, s katerima si deli rekord po številu osvojenih grand slamov - 20.

roger federer Neverjetno Šport Kako je Federer zavrgel 10 milijonov in jih zaslužil 600

"Želim si okrevati po poškodbi in se vrniti v dobrem stanju. Ne vem, kdaj bom spet igral. Sledim zelo jasno začrtanemu cilju in trdo delam vsak dan. Imam zelo jasne cilje, vendar ne bi želel preveč govoriti o tem, saj so tu okoliščine, na katere nimam vpliva," je priznal Nadal.

"Najprej moram povsem okrevati, šele nato bom lahko poskušal spet tekmovati na najvišjem nivoju," je dodal.

Andy Murray Andy Murray Šport Na bizaren način ostal brez poročnega prstana

Razkril je tudi, da je bil operativni poseg stopala precej invaziven. "Sem v procesu okrevanja. Dnevno povečujemo obremenitve in beležimo napredek," je pojasnil in dodal, da se izziva loteva z veliko mero pozitivizma in z maksimalno intenziteto.

"Kasneje se bodo pokazale reči, na katere sam ne morem vplivati, vendar verjamem, da bo rezultat takšen, kot si želimo," je sklenil nekdanji prvi igralec sveta.

đoković Težave Srba Šport Če se Đoković ne bo cepil v naslednjih štirih dneh...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.