Šport
3 ogledov

Prevc in kolegi brez tekme

peter prevc EPA
V Wisli bi morala biti na sporedu druga tekma, a so jo po dolgem čakanju odpovedali.

Peter Prevc je na prvi tekmi v Wisli zasedel peto mesto. Svojo pravo formo je pokazal šele v drugem skoku, ko je s 13. mesta napredoval na peto. "Te sproščenosti se moram še malce navaditi, se pa pozna, da je en del dvoboja že odločen," je po prvi preizkušnji dejal slovenski šampion, ki si je že pred tekmama na Poljskem zagotovil prvo mesto v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.

Kvalifikacije za drugo tekmo so sicer opadle zaradi vetrovnih razmer, prav vsi tekmovalci naj bi tako nastopili na tekmi. Zaradi vetra je bila za pol ure kasneje prestavljena tudi prva serija, nato pa se je to zgodilo še enkrat. Uraden začetek je bil napovedan za 17. uro, a je prišla le še dokončna odpoved preizkušnje. Te ne bodo nadomeščali.

Tekmo bi lahko sicer izvedli v nedeljo, vendar je za ta dan napovedano še slabše vreme. Konec prihodnjega tekma bosta dve tekmi v nemškem Titisee-Neustadtu, potem pa bo med 18. in 20. marcem finale svetovnega pokala v Planici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.