Šport
47 ogledov

Prevc skupno ostal tretji

Peter Prevc EPA
Novoletna turneja se je tradicionalno zaključila na skakalnici v Bischofshofnu. Pet Slovencev se je uvrstilo v finalno serijo, Peter Prevc kot četrti. To mesto je nato obdržal, skupno pa je bil na turneji tretji.

Med slovenskimi skakalci je na zadnji tekmi turneje kot prvi skočil Robert Kranjec. V tretjem paru je zanesljivo premagal Norvažana Phillipa Sjoeena, ki je za blestel na poletni veliki nagradi. Že v naslednjem paru se je Nejc Dežman pomeril z Romanom Koudelko, ki je v tej zimi že trikrat zmagal na tekmi svetovnega pokala. Čeh je bil boljši le za točko, Dežman pa se je kasneje v finale uvrstil kot eden izmed srečnih poražencev.

Kot drugi od Slovencev se je v finalno serijo sicer prebil Jernej Damjan, ta je bil boljši od finskega skakalca Jarkka Määttäja. Manj uspešno se je dvoboj končal za Roka Justina.

Nato je na vrsto prišel tokrat najpomembnejši slovenski skok v prvi seriji. Peter Prevc je odlično nastopil in po skoku dolgem 133 metrov tudi prevzel vodstvo. Skupno tretji na novoletni turneji pred tekmo v Bishofshofnu je vodil tudi pred skokom Matjaža Pungertarja. Ta je zlahka opravil s vojim tekmecem in se za nekaj časa zavihtel kar na peto mesto. Kasneje sta Prevca premagala zimzeleni Noriaki Kasai ter vodilna na novoletni turneji Stefan Kraft in Michael Hayböck. Prevc je bil po prvi seriji tako četrti, Pungertar 11., Dežman 18., Kranjec 24., Damjan pa 29. 

Prevc le odbil napad Japonca

V drugi seriji je izjemno skočil Dežman in prehitel kar nekaj skakalcev, med njimi tudi Pungertarja, vodil pa je tudi pred skoki najboljše deseterice. Tekmo je nato za nekaj časa prekinil grdi padec Simona Ammanna, ki se po pristanku ni uspel obdržati na nogah. Prevc je s skokom 134,5 metra prevzel vodstvo, a se je za njim izkazal tudi Kasai. Japonski veteran vseeno v skupni razvrstitvi ni uspel prehiteti slovenskega šampiona.

Kraft je nato na današnji tekmi le za desetinko ugnal Prevca, v skupni razvrstitvi pa ga ni mogel prehiteti niti tokrat izjemni Hayböck. Vodilni mož v svetovnem pokalu je sicer dobil zadnjo tekmo, a je na turneji moral priznati premoč Kraftu. Avstrijci so sedmič zapored dobili turnejo štirih skakalnic. Dežman je zasedel 11. mesto, Pungertar 17., Damjan 28., Kranjec pa 29. 

Prevc je kot tretji Slovenec, pred njim je to uspelo Primožu Peterki in Petru Žonti, osvojil stopničke na novoletni turneji. 

Izidi: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.