Šport
2065 ogledov

Pri 22-ih postala najboljše plačana športnica v zgodovini

naomi osaka Epa
Serena Williams je izgubila mesto na prestolu.

Japonska teniška igralka Naomi Osaka je Američanki Sereni Williams prevzel naziv najbolje plačane športnice na svetu. Tako trdijo pri reviji Forbes, ki redno objavlja lestvice najpremožnejših ljudi na svetu. Izračunali so, da je zmagovalka odprtih prvenstev ZDA iz leta 2018 in Avstrelihe iz leta 2019 v minulem letu s turnirskimi nagradami in prispevki pokroviteljev zaslužila 37,4 milijona ameriških dolarjev.

To je rekorden znesek za športnico, dosedanja rekorderka je bila Marija Šarapova, ki je leta 2015 zaslužila 29,7 milijona dolarjev. Teniške igralke so sicer vse od leta 1990 na vrhu seznama zaslužkarjev pri športnicah, od leta 2004 pa sta prvo mesto osvajali le Šarapova in Serena Williams. Slednja je dominirala tudi v zadnjih štirih letih.

Osaka je trenutno 10. igralka sveta, a jo še vedno podpira 15 svetovno znanih podjetij. Sponzorji so prispevali večji del njenega zaslužka - 34 milijonov. Z nagradami je dodatno zaslužila 3,4 milijon dolarjev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice