Šport
1963 ogledov

Pripravljal se na OI, zaradi tragične nesreče jih ne bo dočakal

Braian Toledo Epa
Žalostna novica prihaja iz Argentine, kjer je se 26-letni atlet ponesrečil v motoristični nesreči.

Argentinski tekmovalec v metu kopja ter večkratni udeleženec Olimpijskih iger Braian Toledo je po poročanju argentinskih medijev preminil v četrtek v prometni nesreči.

Braian Toledo | Avtor: Epa Epa

Do nesreče je prišlo v bližini Marcosa Paza, rojstnega mesta 26-letnega atleta, ki je približno 50 kilometrov oddaljen od Buenos Airesa. Po poročanju prič naj bi Toledo izgubil kontrolo nad svojim motorjem ter se zaletel v avtomobil.

"Izgubili smo sijajno osebo, izjemnega športnika, ki je vedno podpiral druge," je ob tragediji izjavil Gerardo Werthein, predsednik Argentinske olimpijske zveze ter nadaljeval: "Zelo ga bomo pogrešali. V tem srce parajočem trenutku bi želel izraziti svoje sožalje njegovi družini."

Toledo se je sicer v zadnjem času pripravljal na nove Olimpijske igre, na katerih bi nastopil čez nekaj mesecev. Te bi bile, kljub temu da je bil star vsega 26 let, že njegove tretje, saj je pri 18 letih debitiral na Olimpijskih igrah v Londonu leta 2012.

Braian Toledo | Avtor: Epa Epa

Svoje prve Olimpijske igre je zaključil na 30 mestu, medtem ko je bil odličen na igrah v Riu de Janeiru, kjer je leta 2016 končal kot 10. najboljši na svetu.

Osebni rekord je imel 83,32 metrov, največji uspeh kariere pa je dosegel leta 2017, ko je postal prvak Južne Amerike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice