Šport
26 ogledov

Proti Baskom v barvah katalonske zastave

Messi Neymar Espanyol Barcelona derbi Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Nogometaši Barcelone bodo na tekmi elitne španske lige v soboto nosili rumeno-rdeče drese, ki predstavljajo barve zastave Katalonije. S to potezo bodo v klubu obeležili obletnico padca Barcelone in izgubo suverenosti Katalonije.

V soboto bodo Katalonci na stadionu Camp Nou gostili Athletic Bilbao. Pri Barceloni so glede spremembe običajnih modro-rdečih dresov povedali: "Zahtevali smo spremembo dresov, ki bodo v barvah katalonske zastave. S tem želimo obeležiti spomin na tristoto obletnico padca Barcelone leta 1714." Katalonci so za spremembo barve dresov dobili tudi potrditev s strani španske nogometne lige.

V barvah katalonske zastave - Senyere - so nogometaši Barcelone odigrali eno tekmo v prejšnji sezoni. Na ulicah Barcelone danes sicer pričakujejo ogromno ljudi, ki bodo počastili spomin na dan, ko se je katalonska vojska dokončno predala v vojni za nasledstvo Španije. Katalonija želi med drugim devetega novembra izvesti referendum o neodvisnosti, čemur pa vlada v Madridu ostro nasprotuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.