Šport
21 ogledov

Prva gimnastična kolajna za Brazilijo

arthur zanetti Reuters
V Braziliji, kjer je tudi med OI v ospredju nogomet, saj se njihova reprezentanca bori za prvo zmago na olimpijskem turnirju, so danes lahko slavili novega junaka. To je postal presenetljivi zmagovalec na krogih, Arthur Nabarrete Zanetti.

Brazilski telovadec Arthur Nabarrete Zanetti je na olimpijskih igrah v Londonu osvojil zlato kolajno na krogih. Svetovni podprvak je za svoj nastop prejel oceno 15,900, s katero je presenetil branilca olimpijskega naslova in svetovnega prvaka, Kitajca Chen Yibinga, ki je dobil za desetinko slabšo oceno, bron si je pritelovadil Italijan Matteo Morandi z oceno 15,733.

To je sploh prva olimpijska kolajna v gimnastiki za Brazilijo. Poleg tega je Zanetti, ki sicer v višino meri le 156 centimetrov, premagal trikratnega olimpijskega šampiona in serijskega svetovnega prvaka v tej disciplini, Chen Yibinga, ki ga ljubitelji gimnastike poznajo tudi pod vzdevkom "Lord of the rings".

"Lord of the rings" zaključuje kariero

Kitajec je po tekmi povedal: "Letos sem bil bolje pripravljen kot pred štirimi leti. Uvidel sem, da moram ponuditi priložnost drugim. Na Kitajskem je toliko nadarjenih tekmovalcev, ki bi mogoče celo premagali Brazilca. Jaz ga nisem, zato se bom poslovil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.