Šport
28 ogledov

Prvi dan EP slab za judoiste

petra nareks Reuters
Prvi dan evropskega prvenstva v judu v Budimpešti sta nastopila dva slovenska borca. Petra Nareks je v kategoriji do 52 kilogramov vknjižila eno zmago, po porazu v drugem krogu pa ostala brez uvrstitve. Nastopil je tudi Matjaž Trbovc in v kategoriji do 60 kilogramov izgubil uvodni dvoboj proti Čehu Pavlu Petrikovu in prav tako ostal brez uvrstitve.

Petra Nareks, ki se po poškodbi meniskusa vrača na blazine, je uvodno borbo proti Belgijki Lotte Denoo dobila izkušeno z dvema jukama (2:0). V drugi borbi se je srečala z mlado, šele 18-letno Italijanko Odette Giuffrida. Slednja je pred tem presenetljivo premagala finsko tekmico Jaano Sundberg in tudi v borbi z Nareksovo pokazala svojo kakovost in mladostni pogum. Proti Žalčanki je hitro povedla, nato na polovici borbe svojo prednost povišala še za vazari na neulovljivih 11:0 in Nareksova se je morala sprijazniti s porazom.

"Najprej se moram še enkrat zahvaliti trenerju, da mi je dal priložnost za borbo v posamičnem tekmovanju. Trenirala sem le za ekipno tekmo, saj sem po operaciji meniskusa imela zgolj dve borbi na mednarodni ravni, ki pa se nista izšli po mojih načrtih. V zadnjem hipu smo se odločili, da poskusim tudi med posameznicami," je po porazu v drugem krogu dejala Nareksova.

"Z žrebom se nisem obremenjevala, presenetilo me je, da je Italijanka premagala Finko. Ampak to je prednost, če si mlajši. Ti mladi gredo zmeraj na polno, ko si starejši in je za tabo tudi že nekaj poškodb, delaš vse bolj taktično. Tokrat se mi to proti nasprotnici ni obneslo," je dejala Nareksova, ko je v svoji karieri osvojila že šest kolajn na evropskih prvenstvih. Svoje moči bo zdaj usmerila na nedeljsko ekipno tekmo: "Dobro smo pripravljene in imamo lepe možnosti, da dosežemo vidnejši rezultat."

Trbovc končal že po eni borbi

Še nekoliko hitreje, po le eni borbi, se je od blazin danes poslovil Matjaž Trbovc. Slednji je večji del borbe še nekako držal korak s Pavlom Petrikovom, nato pa minuto pred koncem nesrečno padel na juko in izkušeni Čeh je prednost zadržal do konca.

"Zelo dobro se poznava, saj sva veliko trenirala skupaj, točno vem kaj dela, a majhna nepazljivost, ko sem se izmikal, namesto, da bi napadel, me je stala napredovanja. Ko me je sprva na polovici borbe držal v končnem prijemu, sem se še nekako uspel izmuzniti, nato pa je mojo drugo napako znal kaznovati," pa je povedal Trbovc.

lucija polavder judo sp | Avtor: EPA EPA
Pester konec tedna

Petek bo za slovensko reprezentanco izredno pester, saj bo na tatamijih kar šest judoistov in judoistk. Pri ženskah bodo slovenske barve branile Nina Miloševič, Tina Trstenjak (obe do 63 kg) in Anka Pogačnik (do 70 kg), v moški vrsti pa Rok Drakšič, Tadej Čeh (oba do 73 kg) ter Aljaž Sedej (do 81 kg).

V soboto bo zadnji posamični dan prvenstva, ko se bodo borili Ana Velenšek (do 78 kg), Lucija Polavder (nad 78 kg), Miha Žgank, Igor Spasojevič (oba do 90 kg) in Matjaž Ceraj (nad 100 kg), v nedeljo pa sledi še ekipna tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.