Šport
155 ogledov

Prvi superpokal v boksu Venku in Rajteričevi

Babić Devetak Nedeljko superpokal pokal Perla Nova Gorica boks
1/4
Zoran Horvat – Sport club M
V igralniško-zabaviščnem centru Perla v Novi Gorici smo v soboto zvečer v spektakularnem boksarskem nastopu dobili prve slovenske prvake v Superpokalu. Bisera "Perle" sta postala Mateja Rajterič in Aljaž Venko , ki sta bi bila izbrana za najboljša boksarja večera.

Organizatorji novega boksarskega tekmovanja za super pokal Slovenije so zadeli v polno, ko so izbrali spektakularno dvorano Arena, Hitovega največjega igralniško-zabaviščnega centra Perla v Novi Gorici.

Podoba ni bila nič kaj drugačna, kot na podobnih prireditvah v ameriškem Las Vegasu, le da so tokrat v ringu stali slovenski boksarji, ki so se ob tej priložnosti še dodatno izkazali. Videli smo izjemno zanimive in kvalitetne borbe ter dobili 11 super prvakov, ki so bili bogato nagrajeni z aplavzom polne dvorane.

Rezultati: 

Zgodovinsko prvo lovoriko super pokala so pri članicah osvojile: Katarina Kosmač (FCL Ljubljana), Tjaša Kovačič (BK Fužinar), Andreja Bešter (BK Kranj) in Mateja Rajterič (Combat Academy), pri članih pa Blaž Škrjanc in Nejc Nedeljko (Ring, Ptuj),Tadej Mernik, Aljaž Venko in Labinot Xhoxhaj (BK Slovenska Bistrica), Jaka Hlad (Combat Academy) ter Nejc Vodovnik (Ring, Celje).

Že uvodna borba med Katarino Kosmač in Katjo Gajič, v kategoriji članic do 64 kg je dala slutiti, da nas čaka izjemen boksarski večer. Odlično sta se odrezali tudi mladi tekmovalki Anja Jabločnik in Tjaša Kovačič, slednja je izredno živahno borbo v kategoriji do 54 kg tudi dobila. Sledil je nastop odlične Andreje Bešter, ki je bila suverena v borbi z Anjo Koželj v kategoriji članic do 57 kg.

Rajteričeva in Venko nepremagljiva

Četrta borba večera v kategoriji do 51 kg je bila prva poslastica. Mlada Monika Božičko se je odlično upirala naši najboljši boksarki Mateji Rajterič, ki je letos tako osvojila vse tri prestižne lovorike in bo zagotovo njena prava naslednica.V najlažji moški kategoriji do 56 kg, se je Marko Muratovič dobro upiral državnemu in pokalnemu prvaku Blažu Škrjancu, toda na koncu je moral priznati premoč slednjemu.

Tudi mladi Rok Smrtnik, v kategoriji do 64 kg se je izkazal v dvoboju z državnim in pokalnim prvakom Tadejem Mernikom, toda na koncu mu je zmanjkalo moči. Nejc Nedeljko v kategoriji do 69 kg, je premaga Danijel Babiča in še enkrat potrdil, da veliko obeta. Vrhuncev večera je bil zagotovo dvoboj v kategoriji do 75 kg, kjer je aktualni državni in pokalni prvak Aljaž Venko, v borbi proti Marku Makovcu demonstriral najlepše poteze plamenite veščine.

V kategoriji do 81 kg je presenetil Jaka Hlad, ki je po točkah premagal pokalnega prvaka Klemena Turkuša in tako letos osvojil svojo prvo lovoriko. Borut Slapnik je bil v borbi do 91 kg diskvalificiran in tako je Nejc Vodovnik, povsem zasluženo stopil na najvišjo stopničko. Zaključek v super težki kategoriji se je končal z zanesljivo zmago Labinota Xhoxhaja, ki je bil prepričljiv v borbi z mladim Mirzo Škapurevićem.

"Odličen boksarski večer"

Posebna žirija, sestavljena iz športnih novinarjev, boksarskih strokovnjakov,organizatorja in predstavnikov gostitelja so za najboljšo boksarko večera izbrali Matejo Rajterič, za najboljšega boksarja pa Aljaža Venka. Prestižna pokala so podelili direktor igralniško-zabaviščnega centra Perla Andro Devetak, aktualna Miss Slovenije Nives Orešnik, Martina Cukjati, direktorica marketinga igralniško-zabaviščnega centra Perla in športni direktor BZS Franc Nani Matjašič.

Mlade slovenske boksarje čaka sedaj evropsko prvenstvo do 22 let, ki bo potekalo v ruskem Kaliningradu, spremljal pa jih bo glavni trener članske vrste Saša Taraniš.

"Čeprav sem imela borbo proti že znani nasprotnici, sem vesela svoje zmage. Pokal za najboljšo boksarko je dokaz,da sem lahko ponosna na vse svoje dosedanje dosežke in hvaležna vsem, ki me podpirajo na moji poti do še večjih in odmevnejših uspehov," je po spektakularni prireditvi dejala naj boksarka večera Mateja Rajterič.

"Zahvaljujem se trenerjema Rudolfu Pavlinu in Nejcu Sušniku za njuno požrtvovalnost in sodelovanje, s katerim skupaj dosegamo uspehe! Posebej pa želim izraziti svojo zahvalo športnemu direktorju BZS Naniju Matjašič, ki s svojo neizmerno predanostjo omogoča, da se nivo slovenskega olimpijskega boksa zares dviguje na pravo pot!"

Naj boksar Aljaž Venko je pristavil: "S svojo borbo sem bil zelo zadovoljen, čeprav nisem na lahki način prišel do zmage. Mislim pa, da sem bil tokrat prepričljivo boljši,čeprav si vse pohvale zasluži tudi moj nasprotnik.Pohvalil pa bi tudi vse tekmovalce in tekmovalke, organizatorja in gostitelje. Zares so nam pričarali izjemen boksarski večer. Dogodek je bil na zelo visokem nivoju in odlično izpeljan od začetka do konca. Pa tudi borbe, so bile več kot odlične, vsaj zame je bil to zares odličen boksarski večer. Mislim, da smo naredili velik korak naprej. Izjemno sem vesel in počaščen, da sem bil proglašen za najboljšega boksarja večera. Sedaj nas čaka še evropsko prvenstvo do 22 let v ruskem Kaliningradu, potem pa si zaslužim malce počitka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.