Šport
141 ogledov

Putin na prestižnem hokejskem obračunu zablestel z osmimi zadetki

Vladimir Putin Profimedia
Ruski predsednik Vladimir Putin se je izkazal z osmimi goli na hokejski tekmi nočne lige v Sočiju, poroča ruska agencija Tass. S tem je Putin poskrbel za zmago svoje ekipe s 13:9. Vnovič je bil Putin oblečen v tradicionalni rdeči dres s številko 11.

Na tekmi, s katero so obeležili 10-letnico nočne lige, so ob Vladimirju Putinu nastopili tudi ruski obrambni minister Sergej Šojgu, guverner moskovskega okrožja Andrej Vorobjov, glasbenik Igor Butman, a tudi številni nekdanji hokejski zvezdniki kot Vjačeslav Fetisov, Pavel Bure, Aleksej Kasatonov, Valerij Kamenski, Igor Larionov in drugi.

Prav dejstvo, da je Putin dosegel kar osem golov ob vseh imenovanih nekdanjih legendah svetovnega hokeja, kaže, da je šlo v dvorani Boljšoj v prvi vrsti za prijateljski obračun, ki pa si ga je ogledal tudi predsednik Mednarodne hokejske zveze Rene Fasel, ki se je ob robu obiska srečal tudi s Putinom.

Putin je sicer redni udeleženec finala nočne lige v Sočiju, ki je lani zaradi pandemije covida-19 odpadla. Nazadnje je v Sočiju igral maja 2019, decembra istega leta pa nato še na prijateljski tekmi na Rdečem trgu v Moskvi. Putin je tudi ustanovitelj omenjene lige, ki mu pri projektu pomagajo tudi nekdanji zvezdniki ruskega in sovjetskega hokeja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice