Šport
23 ogledov

Rajherjeva želi tekmice spraviti iz ringa

Nuša Rajher Tina Kosec/STA
V soboto olimpijski nastop čaka tudi Štajerko Nušo Rajher. Ta se bo v taekwondoju v kategoriji nad 67 kilogramov v prvem kolu pomerila s Kazahstanko Feruzo Jergešovo.

Devetindvajsetletna Mariborčanka je v London prišla dobro razpoložena. Nasprotnice dobro pozna. "Tekmice smo naštudirali še preden smo prišli v olimpijsko vas. Ko pa smo izvedeli za žreb, pa smo jih še malo bolj podrobno. Prva borba je s Kazahstanko, s katero sva se že srečali. Trenutno je 1:0 zame. Druga predvidevamo, da bo proti Rusinji, ki je aktualna evropska prvakinja. Z njo imam negativno izkušnjo, ampak smo se nanjo zelo dobro pripravili. Mislim, da mi desna stran žreba bolj odgovarja, tako da smo kar zelo optimistični.

V taekwondoju so uvodni dvoboji na sporedu zgodaj dopoldne, finale pa pozno zvečer. Kako daleč lahko pride Nuša? "Trenirali smo tako, da bomo pripravljeni do poznih večernih ur!" A najprej bo treba preskočiti kar nekaj ovir. Rajherjeva o svoji strani žreba pripoveduje: "Tu so večinoma bolj majhne borke. To mi sicer ne ustreza najbolj, saj so hitrejše. Ampak tu smo videli, da sodniki borce, ki gredo ven iz ringa takoj kaznujejo, kar je super za nas. Kajti jaz bom morala biti tista, ki bo dominantna v ringu. In če bo tako, jim bo težko. Poizkušala jih bom večkrat spraviti iz ringa." Slovenska odprava napoveduje vsaj eno kolajno. Rajherjeva potrjuje: "Upam pa, da vas bomo presenetili in ne bo samo ena!" Konkurenca je huda, saj nastopa 16 odličnih bork z vsega sveta. "Trinajst jih je takih, ki lahko pridejo v finale, res je zelo močna konkurenca," pravi Rajherjeva.

Nuša Rajher | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Za vsakega športnika je nastop na olimpijskih igrah nepozabno doživetje. Če pa na igrah sodeluješ prvič, kar velja tudi za Nušo, pa se ti vse skupaj še toliko bolj vtisne v spomin. "Pred odhodom sem bila zelo napeta. Tu pa je vzdušje res sproščeno, prijateljsko. Prva dva dneva sem imela kar dosti treme, ampak zdaj vidim, da je res vse sproščeno. In še naši športniki so tako dobro tekmovali, tako da je nam toliko lažje in je res super." Rajherjeva ima ob sebi svojega trenerja iz Zagreba, s katerim opravi večino sparingov. Na olimpijskem turnirju si sodniki pomagajo z videposnetki, kar je zelo pomembno. "Super je, ker je pet kamer. Zdaj res težko pride do napake. Videoposnetek pa vidijo tudi gledalci v dvorani. Ponavadi z njim nismo imeli sreče, smo ga vedno izgubili. Lahko pa je kar odločilen,“ pravi Rajherjeva, ki je s trenerjem sklenila tudi interno stavo. "Ne smem povedati, kakšno. Bom potem, po koncu."

Rajherjevo nastop v prvem krogu čaka v soboto ob 12.30 uri po slovenskem času.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.