Šport
141 ogledov

Redke so ohranile celo kožo

Jolanda Neff gorsko kolesarstvo EPA Jolanda Neff
Proga evropskega prvenstva v gorskem kolesarstvu v Darfo Boariu Termeju je terjala že kar nekaj žrtev.

Poleg številnih tekmovalk sta padli tudi branilka naslova v olimpijskem krosu Švicarka Jolanda Neff in nekdanja svetovna prvakinja Poljakinja Maja Wloszczowska. Njuna nastopa sta še vprašljiva.

Jolanda Neff gorsko kolesarstvo | Avtor: EPA Jolanda Neff EPA
Redki so tekmovalci, ki na progi še niso padli, večina jih treninge končuje vsaj zelo prašna, če ne že obtolčena. Wloszczowska je bila med prvimi žrtvami, ki je sicer preživela številne skalnate odseke, a je nato padla na asfaltnem delu v startno-ciljnem delu proge. Poškodovala si je zapestje in zlomila kost, njen nastop je še vprašljiv.

Nato je padla tudi dvakratna zaporedna evropska prvakinja in zmagovalka svetovnega pokala Neffova. Ob skoku je zletela čez krmilo. Sprva je kazalo na zlom ključnice, toda po obisku bolnišnice so iz švicarskega tabora sporočili, da ni utrpela nobenega zloma, a čuti hude bolečine. Tudi njen nastop za zdaj ostaja pod vprašajem.

Padec Neffove je bil opozorilo prav za vse tekmovalce, saj Švicarka velja za tehnično zelo dobro tekmovalko in se ji tovrstne napake redko dogajajo. Opozoril pa je tudi prireditelje, saj so najzahtevnejši skok že nekoliko znižali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.