Šport
6 ogledov

Rio podrl vse rekorde gledanosti

thomas bach EPA
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je znova poudaril uspešnost olimpijskih iger v Riu de Janeiru.

Na generalni skupščini MOK v Dohi je Thomas Bach postregel s številkami gledanosti - 350.000 ur televizijskih prenosov po celem svetu je kar 75 odstotkov več kot za igre v Londonu 2012.

"Točne številke bodo znane konec novembra oziroma v začetku decembra, že zdaj pa vam lahko predstavim ure televizijskih prenosov. Porast je neverjeten in to je nov dokaz, da so bile igre izjemno uspešne ter da so postale globalni športni dogodek. Ob tem dodajam, da je igre prek socialnih omrežjih spremljalo kar pet milijard prebivalcev Zemlje," je dejal Bach.

"Mladi, ki niso več vezani samo na televizijo, so naši najbolj goreči podporniki. Olimpijske igre zanimajo cel svet, pa naj bodo to težave, o katerih smo govorili pred igrami, ali pa športno dogajanje na tekmovališčih," je dodal predsednik MOK.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.