Šport
315 ogledov

Risi za prvo zmago užalostili polno dvorano

Gašper Krošelj Epa
Proti gostiteljem prvenstva je Slovenija zabeležila prve točke.

Slovenski hokejisti so pred dvobojem z Madžarsko napovedovali drugačen obraz, slabega so pokazali ob porazih na prvih dveh tekmah, ko sta četo Karija Savolainena presenetljivo premagali Velika Britanija in Poljska.

Risi so tokrat v nabito polni dvorani začeli odločno in v uvodnih minutah poskusili s številnimi streli na gol madžarskega vratarja, Adam Vay pa je klonil ob koncu sedme minute, ko ga je z močnim strelom od daleč premagal Aleksandar Magovac. To je bil branilčev prvi zadetek v dresu slovenske reprezentance.

Nalet Slovencev sta nato zaustavili dve izključitvi, ki pa jih gostitelji prvenstva niso izkoristili. Enako se je zgodilo tudi ob tretji madžarski številčni prednosti, vratar Gašper Krošelj je še naprej deloval zelo zanesljivo. O premoči Slovencev veliko pove dejstvo, da so razmerje strelov v prvi tretjini dobili s 24:9.

Gašper Krošelj Risi Šport "Plošček ni hotel noter"

Slovenija je imela na začetku druge tretjine lepo priložnost, a se je znova izkazal Vay, nato pa so sodniki milo rečeno sumljivo izključili Roka Tičarja. Risi so se dobro upirali, nato pa se je tik pred iztekmo kazni skozi slovenske igralc sprehodil Balasz Sebok in zadel za 1:1. Odgovoril bi lahko hitro sledil, v izjemni solo akciji je Jan Urbas tekmečevega vratarja že spravil na tla, sledila je podaja pred prazen gol, kjer pa je Boštjan Goličič zgrešil plošček.

A omenjena naveza je zamujeno nadoknadila v 30. minuti, ko je najprej Miha Verlič poskrbel za napako domačih, Goličič je podal pred gol, Urbas pa ustrelil iz prve in neubranljivo zadel vratarjev zgornji desni kot. V nadaljevanju tretjine je po strelu Matica Podlipnika palico podstavil Anže Kuralt, zatresla pa se je le vratnica. Na drugi strani ledene ploskve se je Krošelj izkazal s tremi izjemnimi obrambami. Slovenci so v dveh tretjinah sprožili 30 strelov, Madžari 14.

Risi Zakleto Šport "Tri izključitve, trije goli in hvala lepa"

V zadnjih 20 minutah so Madžari pritisnili na slovenski gol, a odličnega slovenskega čuvaja mreže niso uspeli premagati. Izkazal se je tudi Podlipnik, ki je s palico zaustavil nalet dveh Madžarov proti enemu in tako preprečil udarec na drugi vratnici. Risi so se uspešno branili, nato pa je za zaključni udarec poskrbel Goličič. Ta je na začetku 56. minute zadrsal nekaj korakov v nasprotnikovi tretjini in močno udaril ter naposled le premagal Vaya. Sledila je le še potrditev prve slovenske zmage, ko je Sabahudin Kovačević izpred svojih vrat poslal plošček na drugo stran in zadel prazna vrata.

Risi so sprožili 47 strelov, Madžari pa 33.

SP divizije I, skupina A, 3. krog:

Slovenija : Madžarska  4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Magovac 7., Urbas 30., Goličič 56., Kovačević 57.; Sebok 26.

Italija : Kazahstan  3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Velika Britanija : Poljska  5:3 (2:1, 0:2, 3:0)

Lestvica:
1. Kazahstan  6
2. Italija  6
3. Velika Britanija  6
4. Slovenija  3
5. Madžarska  3
6. Poljska  3

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.