Šport
22 ogledov

Risi v polni postavi; na ledu tudi Sabolič

slovenska hokejska reprezentanca matjaž kopitar EPA
Slovenska hokejska reprezentanca je nared za prvi nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu elitne skupine na Švedskem. V četrtek in danes so izbranci Matjaža Kopitarja opravili dva treninga, na ledu je bil tudi poškodovani Robert Sabolič, Slovenci pa optimistično pričakujejo letošnjo premiero proti Norveški v soboto ob 12.15.

Slovenci so led v stockholmski dvorani Globe prvič preizkusili v četrtek. Takrat v ekipi še vedno ni bilo bratov Rodman, oba člana drugega slovenskega napada in prvaka nemškega drugoligaškega prvenstva sta bila z moštvom šele danes popoldan.

Brata Rodman z ekipo šele na ogrevanju

"Prvič bosta na ledu na ogrevanju pred tekmo. To mi sicer ni všeč, ampak to so dejstva, ki jih moramo sprejeti. Kot vedno je zame pomembno samo to, kako bomo na igrišču delovali mi. Nasprotnik zna, kar zna in tudi teži k temu, da bo pokazal največ od tistega, kar zna. Mi smo tu, da mu to preprečimo in to je naša naloga. To, da ne bomo opravili niti enega skupnega treninga, je vsekakor naš primanjkljaj, ampak za nazaj ne bomo popravili nič," je bil zaradi še nepopolne ekipe nekoliko nejevoljen selektor Kopitar.

Pred začetkom 77. SP - s prvo tekmo ga bosta danes odprli Francija in Slovaška - sta tako Marcel in David Rodman opravila le pogovor s selektorjem in z zdravniško službo, oba sta imela kar precej zdravstvenih težav.

Kopitar ju za zdaj še ni prijavil za sobotno prvo tekmo z Norveško, a ima za to še dovolj časa, saj mora prijavo za zapisnik končati dve uri pred tekmo. Za zdaj kaže, da bodo prvo tkemo SP v "civilki" na tribuni spremljali Gal Koren, Luka Tošič in tretji vratar Luka Gračnar.

Osredotočeni na prvenstvo, nase in dobro igro

"To so zanesljivo dejavniki, na katere nimamo vpliva. Upam, da uigranost ne bo težava, upam, da se Robertu Saboliču ne bo ponovila poškodba ali da ga ne bo bolelo. Osredotočiti se moramo samo na prvenstvo, na sebe in na to, da bomo igrali dobro tekmo. Ob 12.15 je res zgodnja ura, a tako za nas kot Norvežane. Osredotočiti se moramo na našo igro, izpolnjevanje ciljev in uspeh bo prišel," je prepričan napadalec Žiga Jeglič, ki ga nekoliko skrbi za reprezentančnega kolega in soigralca v napadu Saboliča, slednji je bil zaradi zloma rebra nekaj časa celo vprašljiv kot potnik na Švedsko, a bo stisnil zobe in nastopil na tekmovanju.

Fantje v težkem pričakovanju

"Počasi se bo začelo zares. Okolje mi ni tuje, s fanti pa komaj čakamo, da se začne zares. Kar je bilo, je bilo in vedno znova se moraš dokazati. Tudi tokrat je tako, rezultat v Vojensu je nekaj povsem drugega, vse se začne z ničle, bi pa bilo lepo, da bi ponovili uspeh. Apetiti so zrasli, a mi smo še vedno na realnih tleh in vemo, da bo vsaka tekma za nas zelo težka," pa je menil branilec Žiga Pavlin, ki ni želel primerjati olimpijskih kvalifikacij na Danskem pred dvema mesecema in prihajajočega SP.

Prvi konec tedna bo za Slovenijo - po novem jo v predtekmovanju čaka sedem tekem - že zelo naporen, saj bo odigrala dve tekmi v dveh dneh. Najprej v soboto z norveško, v nedeljo pa znova ob za hokej nenavadno zgodnji uri, 12.15, še z Belorusijo. Slednja SP začenja že danes, njen prvi tekmec je Češka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.