Šport
15 ogledov

Začenja se SP; Slovenci prvič v soboto

slovenija japonska hokejska reprezentanca hokej Saša Despot
Z današnjimi prvimi štirimi tekmami se bo na Švedskem in Finskem začelo svetovno prvenstvo v hokeju elitne skupine. Po letu premora je med najboljšimi tudi Slovenija, ki jo prva tekma čaka v soboto ob 12.15 z Norveško.

Danes bodo prvi na led stopili podprvaki Slovaki in Francozi, tekma se bo v Helsinkih začela ob 15.15. Uro pozneje bo premiera tudi v stockholmski dvorani Globe, kjer bo vse svoje tekme igrala tudi Slovenija; tekmeca bosta Češka in Belorusija. Zvečer se bosta svojim navijačem prvič predstavili tudi gostiteljici, Finska bo ob 19.15 igrala z Nemčijo, Švedska pa ob 20.15 s Švico.

Na SP je 16 najboljših reprezentanc sveta razdeljenih v dve skupini. V eni so poleg gostiteljev Švedov še Čehi, Kanadčani, Norvežani, Švicarji, Danci, Belorusi in Slovenci, v drugi pa ob Finski še Rusija, Slovaška, ZDA, Nemčija, Latvija, Francija in Avstrija. Vsak v skupini bo igral sedem tekem, prve štiri reprezentance iz vsake skupine gredo v nadaljevanje tekmovanja, zadnja iz skupine pa na SP divizije I. Izjema je le Belorusija, ki ne bo izpadla, ker je naslednje leto gostiteljica SP.

Predtekmovanje se bo končalo 14. maja, četrtfinalni boji bodo 16. maja, polfinalna 18., finale in tekma za tretje mesto pa v nedeljo, 19. maja. Zlato z lanskega SP branijo Rusi, srebrni so bili Slovaki, bronasti pa Čehi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.