Šport
38 ogledov

Risi z boljšimi na lestvici

Slovenija Japonska SP divizije I Drago Cvetanovič/HZS
Slovensko reprezentanco čaka četrta tekma na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina A) na Poljskem. Slovenci, ki so v prvih treh krogih dosegli dve zmagi, v torek pa doživeli poraz proti Poljski, se bodo pomerili s presenetljivo visoko uvrščenimi Korejci, tekma bo ob 16.30.

Slovenci so pred SP veljali za ene glavnih favoritov za prva mesta, vendar bodo današnji dvoboj začeli še pod vtisom torkovega poraza. Premagala jih je Poljska, pred tem pa sta v prvih dveh krogih padli Italija in Japonska. Pred današnjim dvobojem imajo tako na lestvici Južnokorejci celo točko več (7-6), so drugi za Avstrijci, Slovenija je tretja.

Južna Koreja je bila v svetovnem hokeju dolgo v senci azijske tekmice Japonske, letos pa jo je ujela in presegla. Premagala jo je tudi v medsebojnem obračunu, prvi cilj pred SP, obstanek, pa so si Korejci tudi že zagotovili, zato bodo lahko igrali povsem sproščeno tudi proti Slovencem.

Na drugoligaških SP bo to v zadnjih 15 letih četrta medsebojna tekma. Vse tri prejšnje (2004, 2010 in 2014) so Slovenci dobili, zadnjo na terenu današnjih tekmecev pred dvema letoma s 4:0.

Pred slovenskim dvobojem bo predzadnji tekmovalni dan ob 13. uri v Katovicah na sporedu še tekma Japonska - Italija, zvečer ob 20. uri pa bodo Poljaki, ki so dobili krila po zmagi nad Slovenijo, igrali z vodilno Avstrijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.