Šport
27 ogledov

Rivali plačali zdravljenje, lastni klub želel plačilo vstopnice

Paul Gascoigne EPA
Nekdanji zvezdnik angleške nogometne reprezentance in Tottenhama Paul Gascoigne je v intervjuju dejal, da so pri Arsenalu plačali za njegovo zdravljenje, bivši klub pa mu je želel zaračunati vstopnico za ogled tekme.

Legendarni Paul Gascoigne je za angleško izbrano vrsto odigral 57 tekem in dosegel 10 zadetkov, med igranjem za Tottenham pa je postal zvezdnik tega londonskega kluba. Ob njegovem odhodu iz Londona, za bogato odškodnino se je preselil k rimskemu Laziu, je takratni trener Spursov Terry Vanables dejal: "Veseli me za Paula, a njegov odhod je podoben temu, ko tašča zapelje s pečine v prepad v tvojem novem avtu." 

Kasneje je vozilo večkrat v prepad pobegnilo Gascoignu, ki se je zaradi težav z alkoholom večkrat znašel v hudih zdravstvenih težavah. Pravkar sicer okreva po zadnjem alkoholnem izpadu. Gascoigne je zdaj priznal, da je zanj zdravstvene račune plačeval tudi največji rival Tottenhama Arsenal. 

"Poklical sem njihovega klubskega zdravnika Garyja Lewina in mu povedal, da se ne počutim dobro. Dejal mi je naj odidem v bolnišnico, saj ga je bilo strah, da imam pljučnico. Trener Arsenala Arsene Wenger je nato pristal na plačilo stroškov, ki so znašali 28.000 funtov (35.345 evrov). Topničarji so plačali tudi 22.000 funtov zaradi mojih težav s kolkom," je o pomoči preostalega severnolondonskega kluba dejal Gascoigne.

Povsem drugače so z njim ravnali pri "njegovem" Tottenhamu. Sedeminštiridesetletnik je povedal, da so ga zavrnili, ko je prosil za vstopnico za ogled tekme Lige prvakov leta 2011 z Real Madridom: "Dejali so mi, da sta na voljo le še dve vstopnici za 60 funtov. Kasneje sem si dvoboj ogledal pod direktorskimi ložami. Bil sem v družbi igralcev, ki so za Spurse igrali 30 let pred mano."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.