Šport
18 ogledov

Slovenke v ligo prvakinj prek kvalifikacij

RK Zagorje Facebook
Bodoče slovenske rokometne prvakinje si bodo mesto za elitno ligo prvakinj morale priigrati v kvalifikacijah.

Slovenija je v ženski rokometni ligi prvakinj izgubila mesto med elito. Zagorjanke, ki so pred prvo osvojitvijo naslova, bodo zaradi slabih predstav Krima v preteklih sezonah morale v kvalifikacije za mesto med elito. Prihodnost igranja v ligi prvakinj je za Zagorjanke še vedno neznanka, saj še ni rečeno, da bodo evropski izziv sploh sprejele. Zaradi neustreznosti domače športne dvorane, bi morale tekme namreč igrati drugje.

Za svoj prvi naslov v zgodovini kluba, bodo morale v soboto ob 17. uri premagati zadnjeuvrščene Brežice.

Poleg Slovenk so mesto med elito izgubile tudi Španija, Poljska, Turčija, Nizozemska ...

Krimovke upajo na povabilo

Krimovke so imele do sedaj praktično zacementirano mesto med elito, a jim je v letošnjem letu spodrsnilo v domačem prvenstvu. Letos so v polfinalu pokala pokalnih zmagovalk izgubile proti ruski Ladi, kljub temu pa varovanke Uroša Bregarja upajo na povabilo v ligo prvakinj, a bodo, če bo povabilo seveda prišlo, morale v glavni del tekmovanja priti skozi kvalifikacijsko sito.

Med kvalifikantkami gre tudi v prihodnji sezoni pričakovati močne ekipe, v letošnji so bile kvalifikacije usodne za nekdanjega evropskega prvaka Györ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.