Šport
25 ogledov

''Rocky'' je navijal za Klička

sylvester stallone vladimir kličko
1/8
EPA
Svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, IBF in WBO Vladimir Kličko je sinoči ubranil naslov. Šestintridesetletni Ukrajinec je v Hamburgu po soglasni sodniški odločitvi in 12 rundah po točkah (120:107, 120:107, 119:109) premagal Poljaka Mariusza Wacha.

Za Klička je bila to že 59. zmaga v 62 dvobojih, 51 jih je dobil s knock-outom. Njegov mlajši brat, ki je svetovni prvak po verziji WBC, je zdaj na boksarskem prestolu že šest let in pol. Wach je po 27 zmagah v poklicni karieri tokrat vknjižil prvi poraz.

Kličko je štiri centimetre višjega, 202 centimetra visokega Poljaka, nadzoroval od prve minute dvoboja naprej. Pred 15.000 gledalci v razprodani dvorani O2 je Kličko znova stavil na izredno desnico, Poljaku pa ni dovolil razviti napada. Wach, ki sicer živi v ZDA, je bil za Klička prepočasen, s svojim boksarskim znanjem pa tudi pod ravnjo svetovnega prvaka.

Dvoboj si je med drugimi ogledal tudi legendarni "Rocky", ameriški igralec Sylvester Stallone. Šestinšestdesetletni Američan je skupaj z bratoma Kličko producent musicala Rocky, ki bo čez en teden v Hamburgu doživel svojo premiero.

Mariusz Wach vladimir kličko | Avtor: EPA EPA
"Ujel me je v peti rundi, ko nisem bil dovolj pozoren. Wach je boksal briljantno," je po dvoboju dejal Kličko, ki je pri tem utrpel ureznino pod levim očesom. Kličko je zmago posvetil dolgoletnemu sekundantu ob ringu in prijatelju Emanuelu Stewardu, ki je bil v njegovem kotu zadnjih devet let, 25. oktobra pa je umrl v 68. letu. "Rad bi se spomnil enega moža, ki ga danes žal ni tukaj. Emanuel Steward, pogrešamo te in mislimo nate," je dejal Kličko.

"To je bil najtežji dvoboj mojega življenja. Rad bi se opravičil vsem, ki sem jih razočaral. Res sem si želel zmagati, najlepša hvala moji družini," pa je po porazu dejal Wach.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.