Šport
458 ogledov

Rodman ni več trener Železarjev

Marcel Rodman
Nekdanji slovenski reprezentant si bo nov izziv poiskal v tujini.

Dan po koncu finala državnega prvenstva v hokeju je Marcel Rodman sporočil, da ne bo več trener Sija Acronija Jesenic. Njegova ekipa je po porazu z 2:5 na drugi tekmi izgubila letošnji finale proti SŽ Olimpiji.

Kot so danes sporočili v jeseniškem klubu, bo Rodman po končani sezoni na Jesenicah zapustil vrste železarjev in se v prihodnji sezoni odpravil na trenersko delo v tujino.

Nekdanji izvrstni slovenski reprezentant je trenerski izziv na Jesenicah sprejel decembra, ko so v klubu zamenjali dotedanjega trenerja Gabra Glaviča. Rodman je ekipo pripeljal do polfinala alpske lige, kjer je nato v petih tekmah klonila proti Pustertalu iz Brunica, v finalu DP pa je po zmagi s 4:2 na prvi tekmi jeseniška zasedba klonila z 2:5 in pristala na drugem mestu.

"Najprej bi se rad zahvalil klubu za zadnjih pet mesecev. Rad bi se zahvalil Anžetu Pogačarju za zaupanje in dano priložnost, da sem svojo trenersko kariero, tako kot igralsko, začel na Jesenicah. Z veseljem sem deloval skupaj z Alešem Burnikom in Petrom Škrabljem ter z vsakim igralcem posebej in vsemi skupaj. Od vsakega sem se nekaj naučil, in za to izkušnjo sem zelo hvaležen. Želel bi si, da bi se sezona končala na drugačen način. Na koncu smo bili prekratki tako v alpski ligi kot v državnem prvenstvu. Zmanjkalo nam je malo, pa vendarle veliko. Na rezultat ne morem biti ponosen, ponosen pa sem na naše delo. Dokazali smo, da je napredek možen, vendar le s trdim delom ter profesionalnem odnosom," je v izjavi za spletno stran jeseniškega kluba dejal Rodman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.