Šport
49 ogledov

Rosberg: "Brez strahu!"

Nico Rosberg EPA
Nemški dirkač bo poskušal na dirki za VN Abu Dabija nadoknaditi 17 točk zaostanka za Lewisom Hamiltonom. ”Brez strahu,” napoveduje dirkač Mercedesa.

Nemec Nico Rosberg je po zmagi v Braziliji ohranil dobre možnosti za osvojitev naslova svetovnega prvaka, če bo na zadnji dirki premagal Lewisa Hamiltona. Nemški dirkač ima 17 točk zaostanka za moštvenim kolegom, ki bi mu za ubranitev prednosti zadostovalo že drugo mesto. Čeprav niti niso povsem v njegovih rokah, Rosberg ostaja optimističen. 

"Po razočaranju v Austinu sem se pobral v Braziliji, kjer smo zabeležili zelo uspešen konec tedna tako zame kot za ekipo. Dogajanje sem imel pod nadzorom od samega začetka, kar je zelo pozitivno. Seveda ni bilo dovolj, da bi prevzel vodstvo v skupnem seštevku, saj je Lewis prav tako dirkal dobro. Razlika je manjša kot prej in prepričan sem, da v Abu Dabiju lahko osvojim naslov prvaka. Težko bo," je povedal Rosberg.

Sproščen in ponosen

Nemec se pred najpomembnejšo dirko v karieri počuti sproščeno. "Čeprav se prvič borim za naslov svetovnega prvaka, se še nikoli nisem počutil tako udobno kot letos. Ekipa je opravila izjemno delo in hvaležen sem, da sva oba dobila enake možnosti. Preživeli smo lepe ter težke trenutke in upam, da so ljudje doma v dvoboju uživali, tako kot sem užival jaz," je dodal 29-letnik. 

Rosberg je ponosen na rezultate, ki jih je dosegel v letošnji sezoni, nenazadnje je imel priložnost sedeti v daleč najboljšem dirkalniku na startni vrsti. "Zmaga ali poraz, dvojne ali enojne točke, ponosen sem na to, kar sem dosegel in na fantastično sezono za srebrno puščico. V dirko se podajam brez strahu in s prepričanjem, da lahko osvojim naslov. Ni konec, dokler ne pade kockasta zastava!" je poudaril Nemec.

Več o dogajanju v F1 preberite na: 

Komentarjev 1
  • hubertfast 11:40 18.november 2014.

    Itak nima kaj izgubiti. Naj fura na polno, ga bo že odneslo ven.