Šport
324 ogledov

RZS na čelu rokometne revolucije

slovenska rokometna reprezentanca Slovenija Egipt Rio 2016 rokomet EPA
Evropska rokometna zveza (EHF) je Slovenijo pozvala k predstavitvi konkretnih predlogov.

Pobuda k spremembi pravil rokometne igre, ki sta jo predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac in predsedstvo RZS sprožila na lanskem moškem evropskem prvenstvu na Hrvaškem, je očitno padla na plodna tla, so v sporočilu za javnost danes zapisali na RZS.

Isti vir navaja, da je Evropska rokometna zveza (EHF) slovensko krovno zvezo pozvala k predstavitvi konkretnih pobud za spremembo pravil, ki jih bodo kasneje predstavili vodstvu Mednarodne rokometne zveze (IHF).

Predlogi bodo vsebovali spremembe pravil, ki bodo stremela k večji preglednosti, razumljivosti, jasnosti, doslednosti in atraktivnosti rokometne igre za gledalce. EHF je pobudo naslovil tudi na vse klube, ki nastopajo v evropskih pokalih.

Rokometna zveza Slovenije bo svoje predloge pripravila po posvetu s trenersko in sodniško organizacijo, v proces pa bo vključila tudi slovenske klube, so še zapisali na RZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice