Šport
7 ogledov

"S proge so nas odnašali enega za drugim"

Aksel Lund Svindal Facebook
Norveški smučarski as Aksel Lund Svindal je v bolnišnici v Innsbrucku uspešno prestal operacijo po težki poškodbi desnega kolena in dobre volje čaka na povratek v domovino, kjer bo nadaljeval z rehabilitacijo.

Le dva dneva po operativnem posegu v kolenskih vezeh ter meniskusu je Aksel Lund Svindal stopil pred novinarje, v svojih izjavah pa pokazal veliko humorja.

"Smuk v Kitzbühlu je spominjal na vojni film. S proge so nas odnašali kot z bojišča, enega za drugim. Bolniške sobe so se dobro napolnile, z Georgom Streitbergerjem, ki si je prav tako poškodoval koleno, sva morala celo žrebati, kdo bo šel prvi pod nož," je v smehu dejal Norvežan, ki je zaradi poškodbe že končal sezono, s tem pa je izgubil možnosti, da zadrži vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

"Kar je, je, ničesar ne morem popraviti. Ne bi se rad vračal na dogodke s proge, padel sem in to je preprosto to. Lahko rečem, da sem drvel z veliko hitrostjo, a podlage pred sabo niti videl nisem. Bilo je, kot da bi smučal slepec, po padcu pa sem se poskušal čim bolj zbiti v bunko in se s tem zavarovati. Vse bi se lahko končalo tudi s hujšimi posledicami," je novinarjem iz invalidskega vozička razlagal 33-letni smučar, ki je v svoji karieri že imel veliko poškodb, tako da se ne more odločiti, katera je bila težja in najbolj boleča.

Prav nobena pa ga doslej ni spravila s tira, prav nobena mu ni preprečila, da se ne bi vrnil na vrh, zato je prepričan, da ga ne bo niti ta. "Zdaj si bom vzel nekaj počitka, že čez nekaj tednov pa začel priprave na vrnitev na sneg. Potreboval bom nekaj časa, da se vrnem na visoko raven, da pa bi zaključil kariero, o tem pa ne razmišljam. Naslednje leto je svetovno prvenstvo v St. Moritzu, to bo moj cilj v naslednji sezoni," je zatrdil Norvežan, ki je dobro voljo širil že pred operacijo po padcu v Kitzbühlu in dvigal moralo v sobi, v kateri sta ležala še poškodovanega avstrijska kolega Streitberger in Florian Scheiber.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.