Šport
22 ogledov

S slovenskim pridihom na skupno zmago

Matej Mohorič Igor Kovačič
Med šesterico ekip iz svetovne serije na dirki po Sloveniji nastopa tudi moštvo Lampre - Merida, ki ima na dirki v svojih vrstah kar tri Slovence. Med njimi je tudi nekdanji svetovni prvak v kategoriji mladincev in članov do 23 let.

"Na Dirko po Sloveniji sem prišel pomagati ekipi. Moja naloga je pomoč v sprintih, želimo pa si priti tudi do skupne zmage. Upam, da bomo dosegli čim več uspehov," je še pred začetkom prve etape dejal Matej Mohorič.

Ta je pred to sezono iz moštva Cannondale prestopil k ekipi Lampre - Merida, v prvi polovici leta pa se je že izkazal. "Razen tiste poškodbe na začetku leta, ki me je kar nekoliko vrgla iz tira, je bilo vse v redu, zadovoljen sem z dirko po Italiji. Zaradi tega se že veselim drugega dela sezone," je še dejal nosilec zlate in srebrne mladinske kolajne s SP 2012 ter svetovni prvak v konkurenci do 23 let iz leta 2013. Na začetku leta si je ob padcu sicer grdo poškodoval komolec. "Vijaki v njem so še vedno moteči. Upam, da bodo avgusta z operacijo odstranjeni."

Na slovenski preizkušnji z Diegom Ulissijem pri Lampreju računajo na skupno zmago, na dosedanjih 22 preizkušnjah se je sicer zvrstilo 11 domačih in 11 zmag, ki so jih zabeležili tuji kolesarji. "Ulissi je vsekakor favorit za skupni uspeh in upam, da nam bo uspelo. Tako kot je bilo to že pred leti," je o visokih ciljih italijanskega moštva spregovoril Mohorič. Ulissi je bil sicer že najhitrejši na slovenskih cestah, dirko je osvojil leta 2011. Doslej sta po dvakrat slavila Mitja Mahorič in Jure Golčer.

V zadnji etapi bo najverjetneje na sporedu tudi sprint v Novem mestu, ki ga je lani še v dresu Adrie Mobil dobil sedanji Mohoričev kolega Marko Kump. "Marko ima lepo priložnost za zmago že v današnji prvi etapi, zelo nevaren pa bo tudi v zadnji etapi," je razmišljal 21-letni kolesar. V moštvu je sicer še en odlični sprinter - Italijan Sacha Modolo. Tretji slovenski predstavnik na dirki je državni prvak Luka Pibernik, Jan Polanc, ki prav tako nastopa za Lampre, pa trenutno pedale vrti na prestižnejši dirki po Švici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.